Lanski zmagovalec Roland Garrosa zlaga police v Lidlu!

ATP 2. Maj 202012:54 > 13:07
Twitter

Kako se lahko življenje na hitro zasuka! Namesto, da bi Nemec Kevin Krawietz z Andreasom Miesom, svojim partnerjem v konkurenci dvojic, letos v Parizu branil naslov zmagovalcev na Roland Garrosu, je v kriznem obdobju primoran zlagati police v trgovini.

V zadnjem obdobju je teniški svet razdeljen na dva pola. Na eni strani so tisti, ki podpirajo idejo Novaka Đokovića, Rogerja Federerja in Rafaela Nadala, da bi morali igralci iz eltine stoterice na ATP lestvici finančno pomagati kolegom, ki se nahajajo med 200. in 700. pozicijo ATP lestvice, se pa najdejo tudi nasprotniki omenjene pobude.

Povezano

Dominic Thiem si je “drznil” dregniti v osir in naglas povedal, da se mu tovrstna alokacija finančnih sredstev ne zdi niti malo primerna, ker da so tenisači na nižjih mestih tam z dobrim razlogom. “Nekateri pač ne trenirajo tako naporno, kot mi, ki smo pri vrhu,” je med vrsticami povedal Avstrijec in pri mnogih sodelavcih naletel na zgražanje.

Oster je bil tudi odziv nekaterih novinarjev, ki si pri najboljši volji ne znajo razložiti, kako ima lahko trenutno 3. igralec sveta takšno pomanjkanje empatije ob dejstvu, da je sam v bližino teniškega Parnasa prišel z nenehnimi odrekanji.

V svojih prenosih rad poudarim, kako so morali starši Thiema zaradi stroškov treninga prodati stanovanje in vse prihranke namenili za to, da si je Domi lahko privoščil “coacha”, Günterja Bresnika.

Ne želim nikogar užaliti, ampak jasno je, da tenis še zmeraj trenirajo predvsem tisti, katerih starši imajo nekaj več pod palcem, tako da kariere velike večine koronakriza pač ne bo zaključila. Dejstvo!

V to, ali je finančna podpora nižje rangiranim tenisačem primerna rešitev, se ne bom spuščal z argumenti in protiargumenti, ker bi o tem lahko diskutirali do jutra ob kakšni žlahtni kapljici, se mi pa zdi na tem mestu vseeno vredno omembe zgodba Nemca, Kevina Krawietza.

Tako kot večina tenisačev, je 28-letnik iz Coburga na Bavarskem, verjetno nekaj tednov objokoval izpad prilivov in tuhtal, kaj mu je storiti, potem pa v preobilju (dolg)časa dobil idejo: v kraju Brunnthal blizu Münchna se je prijavil na delo v trgovinski verigi Lidl.

Vse skupaj je bilo najprej mišljeno kot šala. S tenisačem Hannesom Wagnerjem naju je priporočil prijatelj, želela sva videti, ali tovrstno delo in zgodnje vstajanje izčrpa,” je za nemško agencijo dpa povedal Kevin, ki ima budilko nastavljeno na 3.30 uro zjutraj, saj vožnja do trgovine terja pol ure, poleg tega se polnjenje polic začne krepko pred odprtjem ob 7. uri.

Med zlaganjem polic in dezinficiranju nakupovalnih vozičkov ima v času karantene priložnost obiskati tudi teniško igrišče in povaditi, toda … “težko je vzdrževati intenzivnost treninga, ko pa sploh ne vem, kdaj se bo sezona nadaljevala.

Včasih se na turnirjih pritožujem čez teniške žogice, slab transport ali pa muhasto vreme. Po tej izkušnji vidim, da je moje življenje v bistvu zelo lepo in dvomim, da bom še kdaj jamral čez svoj poklic,” je svoj nov pogled predstavil Krawietz.

Če smo realni dela v Lidlu ne potrebuje. Vsaj ne zato, da bi si finančno opomogel. Na mesec ga plačajo okoli 450 evrov (op.a.: urna postavka v podjetju Lidl Deutschland znaša 12,5 evra), govorimo pa o tenisaču, ki je z nagradami s turnirjev v žep SAMO LANI pospravil 610.201 evrov ter med drugim osvojil tudi Roland Garros.

Skratka, brez Lidla 13. igralec sveta v konkurenci parov ne bi ravno bankrotiral, pa vendarle, vsem ostalim fantom s turneje ATP je postavil idealen zgled.

Igra, niz, srečanje, Kevin Kravietz!

Clive Mason, Getty Images