Basilašvili izločil Federerja!

ATP 11. Mar. 202118:46 > 20:27
Delite:
Mohamed Farag/Getty Images
Mohamed Farag/Getty Images

V četrtfinalu ATP turnirja v Dohi je Roger Federer z 1:2 v nizih izgubil proti Nikolozu Basilašviliju in tako hitro končal svoj prvi turnir po več kot letu dni.

Potem, ko je imel skoraj 40-letni Roger Federer že na svojem prvem dvoboju po enoletni odsotnosti precej težav z Danielom Evansom (7:6, 3:6, 7:5), je moral na svojem drugem priznati premoč Gruzijcu Nikolozu Basilašviliju, 42. igralcu lestvice ATP.

Švicar je tekmecu servis odvzel v četrti igri, ko je izkoristil svojo edino break priložnost v prvem nizu, v naslednji pa po hudem boju rešil dve break žogici in povedel s 4:1. V svojih naslednjih dveh servisnih igrah zmagovalec 20 turnirjev za Grand Slam tekmecu ni dal nobenih možnosti in niz rutinirano dobil s 6:3.

Drugi niz je bolje začel Basilašvili, ki je po breaku povedel z 2:0, v naslednji igri pa ubranil tri zaporedne break žogice Švicarja. To je dalo 29-letniku novega zagona, saj je v šesti igri Federerju še enkrat odvzel servis, v naslednji pa izkoristil drugo zaključno žogico in niz dobil s 6:1.

BASILAŠVILI REŠIL ZAKLJUČNO ŽOGICO

V tretjem nizu sta oba zanesljivo držala servis do šeste igre, ko je imel Basilašvili kar tri priložnost za break, ki pa jih ni izkoristil. V deseti igri je imel Federer zaključno žogico, vendar se je Gruzijec rešil. V naslednji je Basilašvili prišel do breaka, nato pa na svoj servis izkoristil tretjo zaključno žogico in se veselil največje zmage v karieri.

Federerju, ki je svoj zadnji ATP turnir dobil v Baslu oktobra 2019, se dolga odsotnost pozna, Basilašvili pa bo v polfinalu srečal s Taylorjem Fritzom, ki je z 2:1 izločil Denisa Shapovalova.

Kljub izpadu Federer ni bil razočaran: “Presenečen sem bil, da sem v teh šestih nizih tako dobro serviral. To je bilo majhno presenečenje. Pričakoval sem, da bom v pomembnih trenutkih igral slabše, kar pa se ni zgodilo. Na koncu sem zadovoljen.”

 

 

Komentari

Vaš komentar