Borna povedel Hrvaško v vodstvo

Davisov Pokal 23. Nov 201813:49 > 16:39
Lintao Zhang/Getty Images

Hrvaški teniški igralec Borna Ćorić je svojo reprezentanco povedel do prve točke in vodstva v finalu Davisovega pokala proti Franciji, potem ko je npred polnimi tribunami v Lillu premagal domačega igralca Jeremyja Chardyja.

Borna Ćorić je do zmage na začetku velikega finala Davisovega pokala prišel z rezultatom 6:2, 7:5, 6:4, po dveh urah in 19 minutah igre. 

12. teniški igralec sveta je rutinsko dobil prvi niz in izkoristil slab odstotek prvega servisa francoza Jeremyja Chardyja, do brejka pa je prišel že v prvi igri obračuna. Čorić je bil bolj zanesljiv v dolgih izmenjavah, pa tudi odločnejši, do drugega brejka pa je prišel že v tretji igri. V nadaljevanju se je Chardy sicer razigral, a je bilo prepozno za povratek.

Drugi niz je bil precej bolj izenačen, oba sta imela svoje priložnosti na servis nasprotnika. Ob koncu je več potrpljenja prikazal Čorić, ki je v 11. igri prišel do brejka in do zmage v drugem nizu. Tretjega je hrvaški mladenič začel v podobnem ritmu in tudi tokrat prvi vzel servis nasprotnika, ki je pri rezultatu 4:3 v tretjem nizu prosil za zdravniško pomoč zaradi težav z mišico. Konec je bil blizu in Čorić je Hrvaški prinesel prvo točko.

Drugi obračun prvega dne akcije v Lillu pa pripada Joju-Wilfriedu Tsongaju in Marinu Čiliću.