Đokovićevo upanje počasi umira: odločitev znana v četrtek

ATP 23. Avg 202211:40 0 komentarjev
Novak Đoković; Foto: Guliverimage

Prihodnji ponedeljek, 29. avgusta, se začenja še zadnji turnir velike četverice v letošnji teniški sezoni. Vse bolj se zdi, da v New Yorku ne bo zraven Srba Novaka Đokovića. Američani zaenkrat namreč ne nameravajo spremeniti pravil glede vstopa necepljenih posameznikov v državo.

Čeprav srbski teniški zvezdnik Novak Đoković trenutno opravlja treninge, kot da bo od prihodnjega ponedeljka do 11. septembra igral v Flushing Meadowsu – vmes si je vzel čas za ogled košarkarskega prijateljskega spektakla med Slovenijo in Srbijo v Stožicah -, se zdi nastop trikratnega zmagovalca US Opna na igriščih New Yorka vse manj mogoč.

Tamkajšnji organizatorji namreč ne nakazujejo, da bi v tem tednu kakorkoli spremenili protokole, na katere je vezano sodelovanje na turnirju. Še naprej velja, da je treba za vstop v ZDA (in posledično za nastop na zadnjem grand slamu sezone) predložiti potrdilo o cepljenju proti koronavirusu.

Izpad iz prve deseterice?

Đokovićevo ime je sicer objavljeno na listi sodelujočih igralcev, a tako je bilo tudi za nekatere prejšnje turnirje v ZDA, kjer pa nato ni mogel nastopati. Če sprememb pogojev za tekmovanje ne bo do četrtka do 18. ure (po slovenskem času), ko bo opravljen žreb, bo jasno, da Srba na vzhodu Amerike ne bo.

V tem primeru se lahko zgodi, da bo zmagovalec 21 grand slamov na lestvici Mednarodne teniške zveze (ATP) celo izpadel iz prve deseterice. Po izgubljenih 2000 točkah na OP Avstralije v začetku leta, 2000 točkah v Wimbledonu (kjer je sicer lani zmagal, letos pa točk niso podeljevali) bi v New Yorku izgubil še 1200 točk za lanski finale.

Če v ZDA ne bo mogel nastopati, lahko Đokovića na teniških igriščih naslednjič pričakujemo 14. septembra, ko bo Srbija v Valencii v okviru Davisovega pokala igrala s Španijo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!