Francoz stopil iz sence: Nisem se cepil, ne grem v Melbourne

ATP 13. Dec 202110:22 > 10:26 3 komentarji
Foto: Benjamin Sölzer - Eibner Presse via Guliverimages

Medtem, ko se teniški svet sprašuje, ali bo v Avstraliji januarja nastopil najboljši igralec sveta, Novak Đoković, se je pojavil prvi primer "junaka", ki je odkrito priznal, da se cepil ni in posledično v Avstralijo ne namerava pripotovati. Gre za večkratnega zmagovalca turnirjev velike četverice v konkurenci parov, specialista dvojic, Francoza Pierre-Hugues Herberta.

Herbert, ki je prejšnji mesec z rojakom Nicolasom Mahutom osvojil zaključni Masters v Torinu med dvojicami, se bo raje posvetil družinskemu življenju.

Lani septembra je namreč postal oče sinu Harperju, za francoske medije pa je priznal svoj status, tako da zanj nastop na prvem vrhuncu sezone v Melbourneu odpade. Avstralska vlada je pred kratkim znova potrdila, da necepljenih teniških igralcev v državo ne bodo sprejemali.

Pierre-Hugues Herbert

Za časnik L’Alsace je petkratni zmagovalec turnirjev velike četverice (letos je denimo osvojil Roland Garros) dejal:

“Nisem cepljen, kar pomeni, da izlet v Avstralijo zame odpade. Takoj, ko so oblasti sporočile, da se je za prihod tja nujno potrebno cepiti, sem vedel, da se zadeve zapletajo. Pri Avstraliji pa se moja težava ne zaključi, zaprta so mi tudi vrata ZDA, Avstrije, kompleksna tema. To, ali se kdo cepi, je povsem osebna odločitev.”

Herbert je z Mahutom v Avstraliji slavil leta 2019, ko sta tedaj v finalu slavila proti avstralsko-finski navezi navezi John Peers/Henri Kontinen. Njegov partner in dober prijatelj Mahut se je cepil in bo letos v deželi tam spodaj nastopil z rojakom Fabriceom Martinom.

“Nočem polemizirati o tem, ali je prav, da se cepiš, ali ne. Nikogar ne obtožujem, spoštujem lastne odločitve posameznikov in razumem avstralske oblasti,” je v spravljivem tonu dejal Herbert. Kje bo lahko sploh nastopil v letu 2022, pa ostaja zavito v tančico skrivnosti.

Odprto prvenstvo Avstralije se z glavnim delom tekmovanja prične 17. januarja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje