Direktor OP Avstralije: Đoković nima zdravniškega opravičila

Grand Slam 9. Dec 202110:24 > 10:25 0 komentarjev
Foto: Xinhua Bai Xue - Xinhua via Guliverimage

Prvi mož organizacijskega odbora Odprtega prvenstva Avstralije, Craig Tiley, je znova sporočil, da izjem letos ne bo: potrebno se je cepiti, ali pa na prvem vrhuncu sezone teniški igralci ne bodo mogli nastopiti. Govorice o posebnih zdravniških opravičilih torej očitno ne držijo, ali pač?

Če ste zagrizen navijač Novaka Đokovića, potem vam je ime Craig Tiley dobro znano.

Gre za člana krovne teniške zveze v deželi “tam spodaj” (Tennis Australia) in direktorja prvega vrhunca sezone, OP Avstralije. “Splošna lista udeležencev je varljiva, saj so na njej tudi tisti teniški igralci, ki se lahko naknadno odločijo, da jih v Melbourne na koncu ne bo. To namreč ni obvezujoč spisek,” je včerajšnji izid seznama za nastop na Australian Openu komentiral Tiley.

Določeni avstralski mediji so v zadnjih tednih poročali o tem, da naj bi prvi igralec sveta, Novak Đoković utegnil zaprositi za t.i. zdravniško opravičilo oziroma izjemo, kar bi mu omogočilo nastop v Melbournu brez cepljenja.

Bodo višje inštance naredile izjemo?

“Naj kar takoj povem, da na letošnjem Odprtem prvenstvu Avstralije v nobenem primeru ne bo možno nastopiti, če igralec ali igralka, ni cepljen/-a, najsi bo to z dvojnim odmerkom cepiva, ali pa z enojnim podjetja Johnson & Johnson. Edina izjema je to, da vam zdravniško opravičilo odobrijo avstralske oblasti, za katera pa še nisem slišal, da bi jih komur koli podelili” je bil neposreden direktor tekmovanja.

Kot poročajo avstralski mediji, “Nole” avstralske vlade za omenjeno opravičilo še ni zaprosil. Tiley je pojasnil tudi to, kaj sploh pomeni zdravniška izjema: “Obstaja neodvisna žirija zdravstvenih delavcev, ki pregledajo kopijo zahteve za medicinsko izjemo. Ta gre potem v pregled na strokovno komisijo, ki se odloči. Jasno je, da imajo teniški igralci enake pogoje kot vsi ostali obiskovalci province Victoria in Avstralije nasploh.”

Thomas Kronsteiner/Getty Images

 

Velik napredek

Tilley je izrazil navdušenje nad dejstvom, da se je 95 % teniških igralcev in igralk že cepilo, kar je izjemen napredek v primerjavi z obdobjem izpred meseca in pol, ko je bil ta delež le pri okoli 50 %.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!