Nadala najprej ugriznila kača, nato napadel še tiger

ATP 28. Maj 20249:46 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Kralj Pariza Rafael Nadal je po kalvariji s poškodbami letošnji Roland Garros zaključil že v prvem krogu. Španski as je po treh nizih (6:3, 7:6 (5), 6:3) moral priznati premoč Nemcu Alexandru Zverevu.

Nadal, ki je kar 14-krat osvojil OP Francije, v Pariz ni prišel v optimalnem stanju. To se je videlo z letala, a Španec, ki mu pariški pesek pomeni vse na svetu, je stisnil zobe in morda še zadnjič pozdravil pariško občinstvo. Odločitev o tem še ni padla, je pa na novinarski konferenci novinarjem na slikovit način predstavil, kako se počuti v zadnjih dveh sezonah.

“Moje telo je že dve leti kot džungla. Ne veš, kaj pričakovati. Nekega dne sem zbudil in ugotovil, da me je ugriznila kača, drugi dan me je napadel tiger. Bojeval sem se z več stvarmi, a v zadnjih tednih sem se dobro počutil,” je po hitrem slovesu dejal španski teniški zvezdnik.

“V zadnji dveh letih sem preživljal pravi pekel, a skozi ves ta proces sem šel z mislili in sanjami, da se vrnem v Pariz,” je še dodal Nadal.

Vrnitev mu je uspela, v rezultatskem smislu se ni izšlo tako, kot si je želel, a čeprav je dejal, da je leto 2024 njegovo zadnje tekmovalno, se ne bi čudili, če Španca še kdaj vidimo na pariškem pesku.

Seveda mu bo moralo pri tem pomagati tudi njegovo džungelsko telo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!