Dallas objavil zdravniško poročilo: Dončić, Lively, Kleber

Košarka 28. Maj 20249:18 0 komentarjev
Dereck Lively in Luka Dončić. Foto: Profimedia

Luka Dončić je pravzaprav že stalnica na seznamu Dallasovih poškodovanih igralcev. Vseeno gre pričakovati, da bo nastopil tudi v noči na sredo (2.30), ko bi se s soigralci že lahko prebil v finale lige NBA. Z vrnitvijo se medtem spogleduje Maxi Kleber, v nekoliko slabšem položaju pa je Dereck Lively.

“V redu sem,” se je pred dnevi kislo nasmehnil Luka Dončić, potem ko ga je Dallasov spremljevalni štab oblepil z ledenimi oblogami in mu zakrpal nove rane. Zato ne gre dvomiti o tem, da bo tudi na četrti tekmi finalne serije zahodne konference proti Minnesoti prestopil prag bolečine in poskušal unovčiti že prvo zaključno žogo.

Dallas ga je sicer vnovič uvrstil na seznam poškodovanih, in sicer z oznako ”vprašljiv”, kot razlog pa sta tudi tokrat navedena težava z desnim kolenom in otečen levi gleženj. Večje presenečenje je, da ima podoben status tudi nemški center Maxi Kleber, ki je nazadnje igral v prvem krogu končnice proti LA Clippers. Po izpahu rame je zdaj tik pred vrnitvijo pod koše. V ponedeljek je že vadil z ekipo.

To je za trenerja Jasona Kidda vsekakor pozitivna novica, predvsem ob dejstvu, da bo tokrat skoraj zagotovo na klopi ostal Dereck Lively. Mladi novinec je na zadnji tekmi prejel močan udarec v vrat in glavo. Možnosti, da bi zaigral, so tokrat minimalne. Vseeno pa, kot vse kaže, vendarle ne gre za poškodbo, ki bi mu onemogočila igranje ob morebitnem preboju v finale.

Kaj pa Minnesota? Edini košarkar, ki ga je klub iz Minneapolisa uvrstil na seznam poškodovanih, je 36-letni branilec Mike Conley. Njegov nastop je vprašljiv zaradi rahle poškodbe mečne mišice. Na prvih treh tekmah je sicer v povprečju igral 31 minut in dosegal 13,3 točke.

Bostonova metla

Medtem ko Dallas v seriji z Minnesoto vodi z rezultatom 3:0, pa je odločitev o finalistu že padla v vzhodni konferenci. Kar sedemnajstkratni prvaki lige NBA, košarkarji Boston Celtics, so namreč z metlo, torej z rezultatom 4:0, ugnali Indiano.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!