Nadala proti izhodnim vratom pospremil stričev varovanec

ATP 15. Nov 202223:12
Felix Auger Aliassime; Foto: Guliverimages

Kanadčan Felix Auger Aliassime je na zaključnem mastersu v Torinu s 6:3 in 6:4 ugnal Rafaela Nadala in mu s tem praktično zaprl vrata, ki vodijo v polfinale. Španca je dokončno izločil Casper Ruud že z osvojenim nizom proti Taylorju Fritzu.

To pomeni, da bo po koncu sezone v vsakem primeru na prvem mestu ATP lestvice najstnik Carlos Alcaraz.

Nadala je v igri za morebiten preboj med najboljše štiri na turnirju iz rdeče skupine vodila le gladka zmaga Taylorja Fritza nad Casperjem Ruudom. Potem bi moral v zadnjem krogu “Rafa” čim bolj gladko odpraviti Norvežana in hkrati upati, da Fritz premaga Auger Aliassimea. Niti to morda ne bi bilo dovolj, saj bi nastal trikrog igralcev z zmago in dvema porazoma, kjer bi odločalo razmerje osvojenih nizov ali celo iger. No, ta scenarij je že po prvem nizu srečanja Ruud – Fritz padel v vodo.

Smetana na vrhu torte

Auger Aliassime je imel od začetka vajeti v svojih rokah. Zanimivo, Kanadčanu že drugo sezono zapored kot mentor služi Nadalov stric Toni, ki pa je že ob začetku sodelovanja povedal, da se bo ob srečanjih Auger Aliassime – Nadal vzdrževal nasvetov, kako premagati nečaka.

Auger Aliassime je danes spet blestel na začetnem udarcu, izstrelil 15 asov in ubranil vseh pet ponujenih priložnosti Španca za odvzet servis. Naštel je 32 “winnerjev” in 19 neizsiljenih napak.

To je z naskokom najuspešnejša sezona v karieri 22-letnega Kanadčana. V njej je zbral že 58 zmag in osvojil 4 turnirske zmage, prejšnji mesec je povezal “trojček” Firence, Antwerpen, Basel. Prva uradna zmaga nad Nadalom – sicer je Majorčana poleti že ugnal na travnati ekshibiciji v Hurlinghamu – je samo še smetana na vrhu torte.

ATP, zaključni turnir, zelena skupina:

Felix Auger Aliassime (Kan/5) – Rafael Nadal (Špa/1) 6:3, 6:4
Casper Ruud (Nor/3)  – Taylor Fritz (ZDA/8) 6:3, 4:6, 7:6 (6)

Standings provided by Sofascore

Komentari

Vaš komentar