Nočna mora Rafaela Nadala se nadaljuje

ATP 12. Maj 20238:28 0 komentarjev
Rafa Nadal; FOTO: Guliverimage

Vse manj možnosti je, da bi Rafael Nadal nastopil na drugem vrhuncu teniške sezone v Parizu. Igralec, ki je Odprto prvenstvo Francije med posamezniki osvojil kar štirinajstkrat, se na Majorki med treningi ne počuti najbolje.

Nadal, 22-kratni zmagovalec turnirjev velike četverice, ni nastopal vse od OP Avstralije, kjer ga je v 2. krogu izločil Američan, Mackenzie McDonald.

Do Pariza je imel na urniku osem turnirjev, vse je moral zaradi slabše pripravljenosti odpovedati, nad njegov nastop v Parizu pa so se črni oblaki začeli zgrinjati takoj, ko je prečrtal igranje v Monte Carlu na prvem peščenem mastersu sezone. Sledile so še odpovedi Barcelone, Madrida in pred nekaj dnevi Rima.

Včeraj se je na družbenih omrežjih pojavil videoposnetek treninga na domači Majorki, kjer se Španec vidno ubada z bolečino.

Ob “Rafi” sta bila po teku njegov trener Carlos Moyá in trening partner Marc Lopez. Nadal je v Parizu od leta 2005, ko je turnir prvič osvojil še kot najstnik, izgubil le trikrat. Nastopa po debutu na Roland Garrosu ni nikdar izpustil, a letos bi utegnil ta praznik belega športa vendarle izpustiti. Od januarja dalje mu je veliko preglavic povzročala poškodba kolka.

Rafael Nadal
Foto: Mike Segar/Reuters/Guliverimage

Ob neaktivnosti je Majorčan prvič po osemnajstih letih (april 2005) izpadel iz elitne deseterice na lestvici ATP. Če bo dejansko zamudil pariški Grand Slam, bo imel Nadal le 445 točk, s čimer bo izgubil status igralca med prvo stoterico, padel bi okoli 140. pozicije.

Od lanskega avgusta je odigral le 13 tekem. Je to torej že začetek konca tako imenovanega kralja peska?

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!