Novak Đoković prestal operacijo, kaj sledi?

ATP 6. Jun 202416:45 0 komentarjev
Novak Đoković
Foto: Profimedia

Novak Đoković je že prestal operacijo meniskusa desnega kolena, sedaj pa srbskega zvezdnika čaka vsaj tritedenski prisilni počitek.

Đoković je bil operiran v Parizu, vse je potekalo tako, kot mora, prve napovedi pa so najugodnejše možne – tritedenski premor.

Verjetno bo Srb izpustil turnir v Wimbledonu, ki se začne 1. julija, zdaj pa se zdi veliko bolj realna udeležba na olimpijskih igrah (od 27. julija dalje).

“V zadnjem dnevu sem moral sprejeti nekaj težkih odločitev, potem ko sem na zadnji tekmi utrpel raztrganino meniskusa. Vse to še vedno predelujem, vendar vam z veseljem sporočam, da je operacija dobro uspela,” je na družbenih omrežjih zapisal Đoković.

“Zelo sem hvaležen ekipi zdravnikov, ki mi je stala ob strani, pa tudi izjemni podpori, ki sem je bil deležen s strani svojih navijačev. Moja ljubezen do tega športa je močna, želja po tekmovanju na najvišji ravni pa je tisto, kar me ohranja pri življenju,” je še dodal 37-letnik.

Velika želja 24-kratnega zmagovalca turnirjev za grand slam je zlato odličje na olimpijskih igrah. To je praktično edina lovorika, ki je srbski zvezdnik v svoji bogati zbirki nima.

Đoković je leta 2008 v Pekingu osvojil bron, bil dvakrat četrti (London 2012 in Tokio 2021), v Riu de Janeiru leta 2016 pa ga je v prvem krogu izločil Argentinec Juan Martin del Potro.

“To je v vseh pogledih najboljša varianta. Najprej to, da se je Novak odločil za takšen pristop, spodbudno pa je tudi, da se zdi, da večje škode ni bilo. Trije tedni so realni, na igrišču bo, a mora se spraviti v formo,” je za srbski Sportklub povedal Dobrosav Melajac, dolgoletni fizioterapevt atletinje Ivane Španović.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!