Novak Đoković v vlogi dirigenta (VIDEO)

Novak Đoković med dvobojem 2. kroga skupinskega dela na zaključnem mastersu osmerice v Torinu spet ni mogel iz svoje kože. Srb ni miren, če vsaj enkrat na tekmo ne "zaora" s občinstvom, enostavno se težko sprijazni z dejstvom, da gledalci navijajo za nasprotnika, ga pa to vedno še dodatno podžge. Takšna je bila praksa tudi ob porazu proti Italijanu Janniku Sinnerju (5:7, 7:6, 6:7).

Krivdo nosi tudi torinska publika, ki je recimo glasno pozdravila dvojno napako Beograjčana, negodovala ob njegovem pogovarjanju z glavno sodnico ter žvižgala ob vsakem preverjanju Srba s t. i. sokoljim očesom.

Slednje je bil tudi razlog za Đokovićevo predstavo ob zadnjem daljšem premoru, ko je glavno sodnico Aurelie Tourte poprosil za “challenge”, gledalce pa je gesta prvega igralca spodbodla, da začnejo žvižgati. “Nole” se je cinično nasmehnil, sedel na klop ter na vreščanje 15 tisoč glave množice odgovoril z dirigiranjem v slogu vodje simfoničnega orkestra.

V tretjem krogu (namesto Grka) Poljak

Srb je že navajen takšne atmosfere, človek bi rekel, da mu celo godi, saj je skozi celoten potek kariere igral proti Rafaelu Nadalu in Rogerju Federerju, ki sta imela publiko vedno na svoji strani.

Đoković se bo v tretjem krogu skupinskega dela pomeril proti rezervi tekmovanja, Poljaku Hubertu Hurkaczu, ki nadomešča poškodovanega Grka Stefanosa Cicipasa.

Torinska publika proti Novaku Đokoviću:

Če “Nole” zmaga z 2-0 v nizih, mu napredovanje v polfinale ne uide, drugače pa mu odgovarja tudi kakršna koli zmaga Jannika Sinnerja proti Holgerju Runeju.

Prilagamo vse možne scenarije jutrišnjega dogajanja v zeleni skupini: