Raje ga ne razjezite, ker bo ‘rompompom’ (VIDEO)

ATP 3. Nov 202316:13 0 komentarjev

Novak Đoković je po Odprtem prvenstvu ZDA ta teden spet aktiven na ATP turneji in kljub dolgi odsotnosti navdušuje. V osmini finala pariškega mastersa je z nekaj težavami premagal najboljšega Nizozemca Tallona Griekspoora. Dvoboj ni minil brez drame v tretjem nizu.

V odločilnem nizu, ko je “Nole” serviral za vodstvo s 5:3, je imel Griekspoor priložnost za odvzem servisa.

Izkoristil jo je na račun dvojne napake, kar je pariška publika pozdravila z glasnim navdušenjem. Đoković (teniško neetične) poteze ni odobraval in je dal to navzočim jasno vedeti – proti tribunam je usmeril sarkastičen aplavz. Ko je na gesto občinstvo odgovorilo z žvižgi, jih je izzival, naj skušajo biti še bolj glasni ter jasno požel še bolj buren odziv.

Vedno ista pesem

Sledil je “film”, ki smo ga že tolikokrat videli. Beograjčan je odgovoril z “brejkom” na ničli, utišal dvorano in tekmo mirno pripeljal do konca ter se uvrstil v nov četrtfinale, že njegov enajsti na pariškem mastersu, kjer je v preteklosti osvojil pol ducata naslovov (2009, 2013, 2014, 2015, 2019 in 2021).

Nasprotniki najboljšega teniškega igralca na planetu se očitno nikoli ne bodo naučili, da ga ni ravno najbolj pametno razjeziti.

Đoković za polfinale igra proti Holgerju Runeju. Gre za ponovitev lanskega Pariza, v katerem je bil boljši Danec.

FOTO: Guliverimage

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!