Novak prisiljen v umik kandidature za svet igralcev ATP

ATP 22. Dec 202011:12 > 11:20
Getty Images/Julian Finney

Prvi tenisač sveta Novak Đoković je na družbenih omrežjih sporočil, da je umaknil kandidaturo za članstvo v svetu igralcev ATP.

Nole se je vsem igralcem, ki so ga imenovali, zahvalil za podporo in izpostavil, da je odločitev povlekel zaradi novega pravila, ki namiguje na navzkrižje interesov z njegovim sindikatom teniških igralcev PTPA.

PTPA je Đoković ustanovil poleti, sindikat pa deluje neodvisno od združenja igralcev ATP. Srb in tenisači, ki so sodelovali pri tem projektu, so poskrbeli za številne premike med teniškimi igralci in dodaten razdor znotraj moške teniške karavane.

Navkljub temu so teniški kolegi Novaka nominirali za mesto v svetu igralcev ATP, morebitno izvolitev pa preprečuje že omenjeno pravilo, ki so ga pri ATP sprejeli le nekaj dni po Đokovićevi nominaciji.

ATP je sprejel pravilo, da vsi člani novoustanovljenega PTPA ali kateregakoli drugega združenja, za katerega ATP domneva, da ima navzkrižje interesov, ne smejo biti izvoljeni v svet igralcev ATP.

Kot veste, sem član PTPA, nedavno ustanovljenega združenja igralcev, ki v prvi vrsti ne želi biti v konfliktu z ATP. PTPA bi morali najprej organizirati, kar se tiče strategije in dolgoročne vizije, ker pa je ATP nedavno najavila, da ne želi sodelovati z drugimi združenji, je nejasno, kako bo v prihodnje ATP gledal na nas,” je dogajanje pojasnil 33-letni Đoković.

Srbski zvezdnik se bo še naprej zavzemal za napredek in več sodelovanja znotraj tenisa, jasno pa bo še naprej strastno branil interese vseh kolegov v teniški karavani.

 

Komentari

Vaš komentar