S pomočjo serije Prijatelji boljši od Đokovića (VIDEO)

ATP 13. Maj 20249:04 0 komentarjev

Lani je v zgodnji fazi rimskega mastersa presenetljivo odpadel Carlos Alcaraz, letos se je nenadoma že v prvem tednu poslovil Novak Đoković. Za Srba je bil usoden Čilenec Alejandro Tabilo, ki je po velikem triumfu na kamero zapisal posebno sporočilo.

Z zelenim flomastrom je na steklo pred objektivom zapisal “Unagi” in moral svojo potezo pozneje – pričakovano – pojasnjevati.

Kot da bi mladenič, ki je v mladinskih vrstah zastopal Kanado, dolgo čakal točno na takšen trenutek. “Takšen način proslavljanja posvečam svojemu dekletu. Beseda izhaja iz priljubljene serije ‘Prijatelji’, ki sem jo sam večkrat ponovil, ko pa sem jo prvič gledal s svojo izbranko, je bila to epizoda ‘Unagi’.” Z argentinsko boljšo polovico Maleno De Lorenzo sta se takrat nasmejala 17. delu šeste sezone.

“Po epizodi sva se pogovarjala, da morava biti pozorna na stvari okoli sebe in ko bi nama na trenutke kdaj popustila zbranost, sva drug drugega začela dražiti z besedo ‘unagi’,” je po največji tekmi svoje profesionalne kariere skozi smeh razlagal levoroki 26-letnik.

Včeraj je Tabilo vsekakor dosegel stanje “unagi” in se s pomočjo modrih besed Rossa Gellerja, ki ga v seriji odigra David Schwimmer, prebil v drugi teden rimskega mastersa.

Del elite

“Z ekipo trdo delam tudi na psihološkem aspektu igre, pogovarjal sem se s psihologi, želim biti bolj umirjen, dihati med posameznimi točkami, bolj nadzorovati svoja čustva na igrišču. Če izgubim niz, začnem znova in se še bolj borim, kar se mi je obrestovalo,” pravi Čilenec, ki se mu na Roland Garrosu prvič v karieri obeta status nosilca na turnirju velike četverice.

Z novim tednom bo namreč skoraj zagotovo uvrščen med najboljših 30 teniških igralcev sveta.

Javorov list

Tabilo je rojen v Torontu in je v Kanadi tudi odraščal. Junija 1997 se je rodil čilenskim staršem Ricardu in Marii, ki sta se srečala v deželi javorovih listov in kot sam pravi, bolje obvlada angleščino. V mladinskih vrstah je bil zelo tesne bitke s še enim levorokim Kanadčanom Denisom Šapovalovom. “Alejandro je bil v tistih časih deček, ki ga je bilo najtežje premagati, osvojil je številne državne naslove v dvorani in na prostem,” se obdobja izpred več kot pred desetimi leti spominja sodnica Diane Guy. Pri 13 letih je Alejandro odšel trenirat na Florido in se ob prehodu med člane odločil zastopati državo svojih prednikov. Letošnjo sezono je odprl na najboljši mogoč način, saj je v Aucklandu na Novi Zelandiji osvojil krstni naslov na turnirjih serije ATP. V finalu je s 6:2 in 7:5 porazil Japonca Tara Daniela.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!