Zmagovalec US Opna resno razmišlja o koncu kariere

Photo by Mark Metcalfe7Getty Images
Photo by Mark Metcalfe7Getty Images

Zmagovalec Odprtega prvenstva ZDA v tenisu iz sezone 2020 Dominic Thiem je v pogovoru za avstrijske medije povedal, da se bo po letošnji sezoni poslovil od profesionalnega igranja tenisa, če se mu rezultati bistveno ne izboljšajo.

Avstrijec je sezono začel z uspešno opravljenimi kvalifikacijami v Brisbaneu, kjer ga je potem v 1. krogu premagal Rafael Nadal, na OP Avstralije pa je tudi izpadel že na uvodu, ko je bil od njega po petih nizih boljši Felix Auger-Aliassime.

Nekoč tretji igralec sveta je leta 2021 pretrpel dve težki poškodbi, najprej si je poškodoval koleno, potem pa še desno zapestje. Po operaciji se je vrnil na teniška igrišča, a udaren “forehand” je izginil, zaupanje v udarce je zvodenelo.

“Minili sta dve leti od moje vrnitve. Mislim, da sem leto 2022 zaključil točno na 100. mestu, lansko pa na 98. Če letos ne naredim nekega vidnega napredka, velja razmisliti, ali ima vztrajanje sploh še smisel,” je za nacionalno avstrijsko televizijo povedal Thiem, ki se želi letos vrniti vsaj med najboljših 50 na ATP lestvici.

Najboljši avstrijski teniški igralec tega tisočletja je medtem odpustil nemškega trenerja Benjamina Ebrahimzadeha, trenutno vadi z očetom Wolfgangom, med drugim pa je napovedal, da ga ne bo v ZDA na marčevska mastersa v Indian Wellsu in Miami Gardensu.

Namesto tega ima v načrtu igranje na peščenih turnirjih serije challenger. Dominic Thiem je v karieri osvojil 17 naslovov, od nagrad pa zaslužil slabih 28 milijonov evrov.

Dominic Thiem
Z edino titulo na Slamih, v koronski sezoni 2020; FOTO: Pete Staples/USTA via AP