Zmagovit začetek Đokovića, ki je novo leto dočakal na igrišču (VIDEO)

ATP 31. Dec 202317:18 0 komentarjev

Srbski teniški as Novak Đoković je uspešno odprl sezono 2024. Na zadnji dan leta 2023 je v prvem obračunu pokala United v Perthu premagal Kitajca Zhanga Zhizhena s 6:3, 6:2. Srbija je kasneje dobila še dvoboj dvojic proti Kitajski za končnih 2:1.

Prvi igralec sveta Đoković v prvem obračunu nove sezone ni imel pretiranih težav z Zhangom. Ugnal ga je po uri in 14 minutah.

“Novo leto bo čez nekaj ur, zato bi se zahvalil vsem, ki ste prišli in nas podprli. Avstralija je zame posebna država, v Melbournu sem osvojil deset grand slamov, zato se vedno z veseljem vračam,” je 36-letni Beograjčan nagovoril polne tribune stadiona v Perthu.

“Na začetku sem bil nekoliko zarjavel. Manjkal je pravi ritem v prvih petih, šestih igrah, ampak to je povsem normalno. Ko ne igraš uradne tekme dober mesec dni, moraš najprej malce ogreti motor. Poleg tega je moj tekmec dobro serviral. Tudi meni je šlo dobro od rok, velikokrat sem se rešil iz težav,” je še o prvem dvoboju poudaril Đoković.

Kasneje je na igrišče stopil tudi v mešanih dvojicah skupaj z Olgo Danilović, sicer izbranko slovenskega vratarja Jana Oblaka. Srba sta s 6:4, 1:6, 10:6 premagala navezo Zheng Qinwen/Zhang Zhizhen. Danilović je pred tem izgubila proti Zheng s 4:6, 2:6.

Srbijo drugi dvoboj skupinskega dela čaka proti Češki v torek. Ta je v prvem obračunu izgubila proti Kitajski z 0:3 v zmagah in je brez možnosti za napredovanje v četrtfinale.

Na preostalih dvobojih skupinskega dela pokala United je Kanada v Sydneyju v skupini B z 2:1 premagala Čile, Združene države Amerike pa so bile v Perthu v skupini C prav tako z 2:1 v zmagah boljše od Velike Britanije. Oba obračuna je odločil dvoboj dvojic.

Iz šestih skupin bodo v četrtfinale napredovali vsi zmagovalci ter dve najboljši drugouvrščeni reprezentanci. Udeleženci pokala si bodo do 7. januarja, ko bo v Sydneyju finale, razdelili dobrih devet milijonov evrov. Zmage so ovrednotene tudi s točkami za lestvici ATP in WTA.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!