Slovenci se ne mislijo ustaviti (VIDEO)

Odbojka 13. Jun 202420:45 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Slovensko odbojkarsko reprezentanco po turnirjih lige narodov v Antalyi in Fukuoki prihodnji teden čaka še domač turnir v Stožicah, kjer bodo skupaj z navijači lahko proslavili zgodovinsko uvrstitev na olimpijske igre.

Čeprav o tem izjemnem uspehu odbojkarji, najbrž zaradi dogovora, še ne smejo govoriti naglas, jim nastopa v Parizu ne more vzeti nihče več. Sedem zmag in le en poraz jim je pred reprezentancami, ki še nimajo zagotovljenega mesta na olimpijskem turnirju, priboril neulovljivo prednost, četudi bi se zgodil najbolj črn scenarij. A se ne bo, sodeč po videnem do zdaj, bo četa Gheorgheja Cretuja tudi v Stožicah napadla štiri zmage in si pred zaključnem turnirju osmerice v Lodžu na Poljskem priigrati najboljše možno izhodišče.

Komaj čakajo, da se začne

“Spet doma, spet v Stožicah, ki je naša najbolj priljubljena domača dvorana. Do zdaj smo v njej vedno uživali in v njej dosegali fantastične rezultate, verjamem, da bo tako tudi na prihajajočem turnirju. Po odličnih igrah v Turčiji in na Japonskem ga že vsi nestrpno pričakujemo. Tudi v Stožicah želimo ponoviti igre in končati redni VNL in le z enim porazom oditi na zaključni turnir na Poljsko,” se igranja v Stožicah neizmerno veseli Klemen Čebulj.

“Pričakujemo polne Stožice”

Enakega mnenja je tudi izkušeni Alen Pajenk, ki verjame, da lahko v Stožicah vsi skačejo višje in udarjajo še močneje.

“Tega turnirja smo se veselili še preden smo se podali proti Turčiji in Japonski. Za nami sta uspešna turnirja, po osmih tekmah imamo le en poraz, za zaključek pa nas čaka še sklepno dejano v Stožicah, kjer vemo, da lahko skačemo še višje in udarjamo še močneje. Pričakujemo polne Stožice in da z navijači še naprej zmagujemo,” je jasen Pajenk.

Še pika na i pred izločilnimi boji

Slovenci se bodo v Stožicah pomerili z močnimi ekipami. Naprej z Argentino, nato sledita obračuna s Kubo in drugo postavo Italije, za konec pa še s Srbijo, ki se še vedno krčevito bori za nastop v Parizu.

“Za nami sta dva uspešna turnirja, a prostor za napredek je še, zato bo turnir še toliko bolj dobrodošel, saj vemo, koliko nam pomeni igranje pred tako kuliso. Vse skupaj bo še pika na i pri naši pripravi. Navijačem obljubljam, da bomo šli vsako tekmo na zmago, ne mislimo se ustavljati,” je povedal Jan Kozamernik.

“Nasprotniki v Stožicah ne bodo lahki, na lestvici so blizu nas. Sam se že veselim prve tekme proti Argentini, ki je zelo neugoden nasprotnik. Če v Stožice prenesemo igre iz Japonske in jo še malce nadgradimo, si lahko obetamo zelo lepe predstave,” je še dodal Kozamernik.

Selektor Cretu ima v Ljubljani poleg standardnih 14 igralcev na voljo tudi podajalca Uroša Planinšiča in sprejemalca Roka Možiča, ki se je po operaciji gležnja pridružil izbrani vrsti.

Nasprotniki Slovenije na zadnjem turnirju v Stožicah:

Torek, 18. junij:
20.30 Slovenija – Argentina

Četrtek, 20. junij:
20.30 Kuba – Slovenija

Sobota, 22. junij:
20.30 Slovenija – Italija

Nedelja, 23. junij:
20.30 Srbija – Slovenija

Vse tekme si boste lahko ogledali tudi na Sportklubu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!