Beckerja v zloglasnem zaporu pričakale grozljive razmere

Tenis 2. Maj. 20228:29 > 8:381 komentar
Delite:
Foto: John Sibley/Reuters/Guliverimage

Za legendarnim teniškim igralecem Borisom Beckerjem so prve noči v zloglasnem britanskem zaporu Wandsworth, kjer bo zaradi prikritja več milijonov evrov vrednega premoženja preživel najmanj 15 mesecev.

Največji in najbolj zloglasni britanski zapor Wandsworthu je dobil enega najbolj slavnih kaznjencev v svoji zgodovini – Borisa Beckerja. A kot pišejo nemški mediji, nekdanji teniški igralec zaradi svoje slave v njem ne bo deležen prav nikakršnih privilegijev.

“Smel je opraviti le en telefonski klic,” poroča tabloid Bild in dodaja, da Nemcu v zaporu, ki slovi po neprizanesljivih paznikih in izredno rigoroznih pravilih, zagotovo ne bo lahko.

“Govora je o 170 let stari viktorijanski zgradbi, ki ne slovi po zglednih higienskih standardih. Veliko je umazanije in podgan. Pogoji so pod vsako kritiko,” pa zapor, kjer kazen trenutno prestaja 1300 jetnikov, opisuje Daily Mail.

Kot da bi se pisalo leto 1895

A odsotnost higienskih standardov je le ena od težav, ki pestijo zapor. Kot dodaja britanski časnik, so droge tam vseprisotne, številni zaporniki pa trpijo s psihičnimi težavami. Dnevno lahko na svežem zraku preživijo le dve uri, zelo pogosti pa so posledičo tudi samomori in nasilni izgredi. Inšpekcijski pregled Wandswortha jih je samo lani zabeležil kar 1295 oziroma štiri na dan.

“Prva stvar, ki te šokira, je hrup,” je v svoji knjigi zapisal filmar Chris Atkins, ki je zaporno kazen v Wandsworthu preživljal zaradi davčen utaje. “Vpitje, pokanje, kričanje, godrnjanje, lajanje, grožnje, tarnanje, smeh, cviljenje, prepiranje, pretepanje, tuljenje, jok. Kot da bi nekdo prenesel posamezne zvočne učinke in jih nato sprožil vse naenkrat. Sprejemno krilo je videti, kot da je bilo nazadnje prenovljeno leta 1895, ko je kazen zaradi homosekusalnost tam prestajal še Oscar Wilde,” se spominja Atkins.

Becker je v zapor sicer prišel v petek in bo v njem kazen v najboljšem primeru prestajal 15, v najslabšem pa 30 mesecev. Kot še pišejo britanski mediji, ima Nemec sicer še vedno možnost, da se na kazen pritoži.

Komentari

Vaš komentar