Brazilci norijo – je to novi “Guga” Kuerten? (VIDEO)

ATP 23. Feb 20247:57 0 komentarjev

Prvič v desetletni zgodovini obstoja ATP turnirja v Riu imajo Brazilci v četrtfinalu kar tri domače fante. Razgreto publiko je še najbolj ogrel komaj 17-letni João Fonseca, ki je sinoči porazil Čilenca Cristiana Garina.

To je bila že druga zaporedna zmaga Fonsece nad igralcem iz elitne stoterice, potem ko je bil v 1. krogu boljši od Francoza Arthurja Filsa.

Mladeniča, o katerem smo na naših straneh že pisali, je “požegnal” tudi žreb, saj se bo za morebiten preboj v polfinale Ria pomeril s kvalifikantom iz Argentine Marianom Navonejem. Fonseci se uresničujejo sanje, prevladuje občutek, da se njegova pot ta teden še ni zaključila.

Drugi najmlajši vseh časov

“Ne dojemam še čisto, kaj se je zgodilo. V enem letu, odkar sem tu prvič nastopil, sem res zrasel, pa ne le v tehničnem smislu, tudi psihično sem bolje pripravljen,” je po velikem skalpu razlagal najbolje uvrščeni nepolnoletni igralec na svetu.

Na provizorični lestvici ATP je igralec iz Ria z dvema zmagama napredoval že za več kot 300 pozicij in bo po koncu tedna vsaj na 314. mestu.

Edini igralec, ki je mlajši napredoval v četrtfinale ATP turnirja serije 500, sliši na ime Alexander Zverev. Nemcu se je to posrečilo v Hamburgu, tudi pri 17 letih (leta 2014).

Domače občinstvo je v četrtfinalu pozdravilo še dva fanta, Thiaga Seyboth Wilda in Thiaga Monteira, a oči bodo danes (s prenosi na SK) bolj ali manj spet uprte le v najstnika, ki je goreč navijač Cruzeira.

Brazilci so prepričani, da imajo po Gustavu Kuertnu, čigar ime nosi tudi glavni stadion v Riu, končno nekoga, ki je sposoben dobiti tudi kakšen turnir velike četverice. Jim date prav?

Priljubljeni “Guga” je ob prelomu tisočletja vpisal tri zmage v Roland Garrosu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!