Čarobni Slovenec opravil s krepko starejšo konkurenco

Tenis 27. Nov 20229:32 0 komentarjev
Svit Suljić
foto: Uroš Skaza

Komaj 13-letni slovenski teniški igralec Svit Suljić je na mladinskem turnirju ITF ugnal vso konkurenco. Tako med posamezniki kot tudi v dvojicah.

Mladi slovenski up je v Savdski Arabiji prišel do svojega ITF turnirja igralcev do 18. leta starosti. Suljić se je v finalu pomeril s 17-letnim Nemcem Anesom Latifovićem in ga odpravil s 6:3 in 6:3.

Mladi slovenski teniški biser je bil najboljši tudi v konkurenci dvojic. Združil je moči ravno z nemškim igralcem, ki ga je premagal v finalu posameznikov. Še največ dela sta imela v 1. krogu, ko sta tretji niz dobila s 10:8, v finalu pa sta dvojico Ghobashy/Manikantan ugnala s 6:4 in 6:1.

Pokal dvignil tudi Matic Križnik

Omenimo še uspeh drugega slovenskega predstavnika. Matic Križnik je v lanskem letu v posamični konkurenci osvojil po en turnir ranga J5, J4 in J3, zdaj je v svojo vitrino dodal še prvi pokal za najboljšega na turnirju ranga J2.

99. mladinec sveta je na poti do naslova ugnal pet nasprotnikov, zavezal je kar 4 kravate, niti enemu nasprotniku pa v posameznem nizu ni dopustil več kot štiri igre. Odličen teden je zaključil s prepričljivo zmago v finalu, kjer je s 6:3 in 6:0 ugnal petega nosilca turnirja, Rusa Grigoryja Shebekina. Trener Križnika je nekdanji najboljši slovenski teniški igralec Blaž Kavčič.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!