Dekleta bodo sezono namesto v Shenzenu zaključila v Mehiki

Tenis 13. Sep. 202120:05
Delite:
Ashleigh Barty
Foto: Guliverimages

Združenje WTA, ki skrbi za žensko teniško turnejo, je danes sporočilo novico o tem, da bo zaključni Masters najboljše osmerice namesto kitajskega Shenzena gostilo mehiško mesto Guadalajara.

Shenzhen, ki je letos odpadel iz igre za gostitev zaradi potovalnih omejitev ob pandemiji novega koronavirusa, bo nato gostil zaključek sezone od 2022 do leta 2030.

Če bi bilo sezone konec danes, bi se na turnir, ki nosi ime WTA Finals, uvrstile Ashleigh Barty, Arina Sabalenka, Barbora Krejčikova, Karolina Pliškova, Iga Świątek, Maria Sakkari, Naomi Osaka in Garbiñe Muguruza.

Sklepno dejanje sezone 2021 v Guadalajari se začne 8. novembra, na njem pa utegne kot del ene izmed najboljših osmih dvojic leta nastopiti tudi Koprčanka Andreja Klepač, ki je s Hrvatico Darjo Jurak za zdaj le eno mesto pod “gladino”, na 9. mestu Race lestvice.

Pogoji v Mehiki bodo povsem drugačni od tistih v Shenzenu, saj se bo igralo na prostem in ne v dvorani, poleg tega pa mesto leži na visoki nadmorski višini, kjer do izraza pride dober servis in spretna uporaba rotiranih (spin) udarcev.

Guadalajara je letos že gostila turnir serije WTA (Abierto Zapopan) in sicer marca, ko se je zmage veselila Španka, Sara Sorribes Tormo.

Sara Sorribes Tormo; Foto: Guliverimage
Komentari

Vaš komentar