Konec sage prvega loparja sveta: Đoković našel bližnjico?

ATP 8. Dec 20218:44 > 9:03 6 komentarjev
Foto: Guglielmo Mangiapane - Reuters via Guliver

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je po besedah organizatorjev na seznamu posameznikov za nastop na odprtem prvenstvu Avstralije, prvem turnirju za grand slam v sezoni 2022, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Na seznamu pa ni ameriške zvezdnice Serene Williams, a ne zaradi cepilnega statusa.

Srbski zvezdnik in številka ena lestvice ATP je bil dlje časa vprašljiv za nastop v Melbournu, ker ne želi razkriti svojega cepilnega statusa. Štiriintridesetletni Beograjčan se je v torek sicer med drugimi znašel tudi na seznamu potrjenih teniških igralcev za nastop na pokalu ATP, kjer bo zastopal srbske barve. Turnir, ki bo potekal med 1. in 9. januarjem, bo v Sydneyju v zvezni državi Novi južni Wales.

Na OP Avstralije bodo lahko igrali le polno cepljeni igralci, so večkrat sporočili tako organizatorji kot oblasti v zvezni državi Viktoriji. Đoković, ki je zagovornik svobodne izbire, vseskozi skriva cepilni status, ob morebitnem nastopu na OP Avstralije (17. – 30. januar) pa še ne bi bilo povsem jasno, ali se je cepil proti novemu koronavirusu.

Zdravstvena izjema?

Lokalni avstralski mediji po poročanju dpa sicer pišejo, da naj bi Srb zaprosil za posebno zdravstveno izjemo, zaradi česar ne bi potreboval cepljenja za nastop na OP Avstralije.

Kaj je s Sereno?

Na ženskem seznamu pa ni 40-letne Serene Williams. Slednja že nekaj let neuspešno lovi rekordni 24. naslov na turnirjih velike četverice, s čimer bi se izenačila z Avstralko Margaret Court. Za nastop v Melbournu pa mlajša od sester Williams ni povsem fizično pripravljena.

Dylan Buell/Getty Images

Na ženskem seznamu so vse igralke iz najboljše dvajseterice. Od Slovenk sta med 104 igralkami na seznamu tudi polfinalistka letošnjega OP Francije Tamara Zidanšek (30. na lestvici WTA) in Kaja Juvan (101.).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje