Družina Đoković s podporo Rusiji močno razburila Ukrajince

Grand Slam 26. Jan 202311:053 komentarji
Foto: Guliver

Novak Đoković in njegova družina so dobili opozorilo organizatorjev OP Avstralije, potem ko so kamere očeta Srđana posnele, kako nosi rusko zastavo in poveličuje lik ruskega predsednika Vladimirja Putina. Družinski člani prvega favorita za naslov v Melbournu so želeli na tekmi "Noleta" proti Rusu Andreju Rubljovu pokazati bratsko prijateljstvo med narodoma.

Oče srbskega asa je na posnetku, ki ga prilagamo spodaj, slišno dejal: “Živeli Rusi!” Ob tem je bil za trenutek v družbi osebe, ki je imel na ruski zastavi sliko Vladimirja Putina.

Navijače z ruskimi obeležji so pozneje varnostniki odstranili s tribun Rod Laver Arene. “Majhna skupina gledalcev je delala težave z nedovoljenimi zastavami, njihovo početje bo imelo posledice. Igralci in njihove ekipe so seznanjeni s politiko turnirja kar zadeva nošenje nacionalnih obeležij,” so pri Avstralski teniški zvezi zapisali v sporočilu za javnost.

Direktor turnirja Craig Tiley, ki si je močno prizadeval za prihod Đokovića na letošnji turnir, se je odločil, da njegov oče Srđan posledic za svoje početje ne bo nosil posledic.

Na dogajanje okoli (in na tribunah) Rod Laver Arene, se je odzval tudi ukrajinski veleposlanik v Avstraliji, Vasil Mirošničenko: “Poln paket. Med srbskimi zastavami je bila tudi ruska, slika Putina, pa črka “Z” (op. a.: simbol podpore ruski vojski) ter petje pro ruskih napevov. Sramota!

Drama pred in med včerajšnjim dvobojom Đokovića proti ruskemu igralcu Andreju Rubljovu naj bi bila menda maslo ruskega Youtube vplivneža, Simeona Bojkova.

Ruske in beloruske zastave so letos na OP Avstralije prepovedali nositi.

Igralcem iz Rusije in Belorusije je Teniška zveza Avstralije letos sicer dovolila nastopiti v Melbournu, a njihove zastave na grafikah niso prikazane.

Komentari

Vaš komentar