Đoković izgubil glavnega rivala za naslov v Melbournu

ATP 6. Jan 202322:15 0 komentarjev
Foto: guliverimage

Carlos Alcaraz, prvi teniški igralec sveta, je na družbenih omrežjih delil objavo, s katero je sledilce obvestil, da letos ne bo nastopil na Odprtem prvenstvu Avstralije.

Mladi Španec je sporočil, da ga je med treningom ustavila poškodba.

“Ravno, ko sem bil na vrhuncu priprav pred začetkom sezone, sem staknil poškodbo pri enem izmed nerodnih gibov. Tokrat je nastradala mišica v notranjem delu desnega stegna,” je na družbenem omrežju Twitter zapisal zmagovalec Flushing Meadowsa, sicer drugi favorit stavnic za zmago na OP Avstralije.

Dodal je: “Tako trdo sem delal, da bi bil nared za nastop v Melbournu, toda žal ne bom pripravljen za nastop na ekshibiciji v Kooyongu ali na Odprtem prvenstvu Avstralije. Težko mi je, pa vendarle moram biti optimistično naravnan, okrevati in gledati naprej. Se vidimo na OP Avstralije 2024!”

Prvi turnir velike četverice v tej sezoni se bo v Melbourne Parku začel 16. januarja, zaključil pa s finalom moških posameznikov 29. tega meseca. Ob odpovedi Alcaraza zdaj Novaku Đokoviću kot edini resen izzivalec deluje Danil Medvedjev.

V širši krog favoritov lahko spravimo Španca Rafaela Nadala, Grka Stefanosa Cicipasa in morda tudi mladega Danca Holgerja Runeja.