Novak Đoković: Sem v stiku s svojimi odvetniki v Avstraliji

Grand Slam 26. Okt 202210:01 0 komentarjev
Novak Đoković; Foto: Guliverimage

Srbski teniški igralec Novak Đoković naj bi v novi sezoni lahko nastopil na Odprtem prvenstvu Avstralije, čeprav mu triletno prepoved vizuma za odhod v deželo tam spodaj uradna Canberra še zmeraj ni ukinila.

Đoković je trenutno v Beogradu, kjer se pripravlja na zadnja dva turnirja sezone, Pariz in Torino.

“Glede Avstralije obstaja nekaj pozitivnih znakov. Komuniciram s pravniki v Avstraliji oziroma so oni na nenehni zvezi s tamkajšnjimi oblastmi, da bi čim bolje rešili moj primer. Upam na ugoden odgovor v naslednjih par tednih,” je za srbske medije ta teden povedal Novak.

Maske so padle

Devetkratni zmagovalec Melbourna noče preveč pogrevati tistega, kar se mu je lani zgodilo v Avstraliji: “Res si želim tja, prebolel sem vse, kar se je dogajalo, samo tenis bi rad igral, to najbolje znam. Še nikoli nisem bil tako motiviran za odhod tja.”

“Dogodki iz januarja so me veliko naučili in mi dali krepost za v bodoče. To so zlate izkušnje za naprej, da bom znal postopati z določenimi ljudmi, hkrati pa sem se marsikaj naučil o sebi. Maske so padle, skozi celotno leto sem lahko videl, kakšen odnos imajo nekateri do mene, naprej grem navdahnjen in motiviran,” je dejal 35-letni Đoković.

Dober za naš šport

V Avstralijo sedaj lahko potujejo tudi necepljeni tujci, a 21-kratni zmagovalec turnirjev velike četverice ima za preskočiti še prepreko ukinjenega vizuma. “Upam, da mi prepoved ukinejo, to pač ni v mojih rokah,” dodaja Beograjčan.

Na koncu pogovora za domače medije je dodal, da je Carlos Alcaraz upravičeno na prvem mestu svetovne lestvice: “Za tenis je samo dobro, če tako mlad igralec dosega zgodovinske rezultate in pomika mejnike, saj se s tem povečuje pozornost. Verjamem, da ga bo Rafael Nadal do konca leta skušal spodnesti s prestola.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!