Avstralci za Đokovića zdaj pripravljajo drugačno obravnavo

Grand Slam 11. Sep 202213:25 0 komentarjev
Novak Đoković
Novak Đoković

Srbski teniški igralec Novak Đoković naj bi po poročanju The Herald Sun lahko nastopil na prvem vrhuncu prihodnje sezone v Melbournu, potem ko mu ukrepi tamkajšnje vlade letos igranja niso dopustili.

Omenjeni avstralski časnik navaja, da bo vlada Đokoviću dovolila igranje navkljub dejstvu, da ni zaščiten proti novemu koronavirusu.

Naj spomnimo: “Nole” je letos prvi vrhunec sezone, kjer bi lahko naskakoval že jubilejni deseti naslov v deželi tam spodaj, izpustil zaradi strogih ukrepov, ki so (razen redkih izjem) prepovedovali vstop v državo, če oseba ni prišla cepljena. Đoković je vizum za bivanje in nastop v Avstraliji sicer dobil na podlagi zdravniškega opravičila, a mu jo je minister za priseljevanje preklical.

Desetdnevna januarska drama se je zaključila z Novakovo deportacijo.

Pomembno za lovljenje rivala

Ker so Srba iz države izgnali, je obstajala nevarnost, da mu vlada Avstralije vizum prekliče še za naslednja tri leta, za kar ima zakonsko pravico, toda vesti iz daljnega vzhoda so, vsaj zaenkrat, za Đokovića ugodne.

Tako bo lahko januarja očitno zasledoval že 22. zmago na turnirjih velike četverice, s čimer bi se po številu “piskrov” v vitrini izenačil z vodilnim Rafaelom Nadalom.

Z zmago na letošnjem Wimbledonu se je Beograjčan Špancu približal na le eno titulo zaostanka.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!