Đokovićev oče pozval ljudi na ulice

ATP 5. Jan 202223:02 > 23:14 11 komentarjev
Srđan Đoković. Foto: guliverimage

Srđan Đoković, oče Novaka Đokovića, je bil po odločitvi avstralskih oblasti, da mora njegov sin nemudoma zapustiti Avstralijo, kratek in jedrnat.

“Celotna Srbija naj gre na ulice in počaka Novaka. To je vse, kar bom rekel,” je za srbski Informer dejal oče Srđan, ki je bil glasen že pred samo odločitvijo avstralskih oblasti. Nikakor ni mogel razumeti, kako lahko njegovega sina več ur zadržujejo kot kriminalca, če je dan prej dobil odobreno zdravstveno izjemo s strani dveh neodvisnih zdravstvenih komisij.

“Boj za ves svet”

“To je boj za svobodo celotnega sveta, to ni samo boj za Novaka, ampak boj za ves svet. Ves svet bi se moral premakniti in upreti. Če ga ne izpustijo v pol ure, se bomo zbrali na ulici, to je boj za vse,” se ni držal nazaj v izjavi za Sputnik Srđan.

Prvega igralca so kasneje res izpustili, a ob enem so mu tudi preklicali vizo ter mu prepovedali vstop v Avstralijo. Srbski zvezdnik se mora zdaj vrniti v domovino, kar najbrž tudi že pomeni, čeprav se že govori o pritožbi, da ne bo lovil 10. naslova na OP Avstralije in rekordnega 21. grand slama.