Po zmagi Sinnerja je Đoković “preživel” (VIDEO)

ATP 17. Nov 20238:20 > 8:42 0 komentarjev

Novak Đoković je v tretjem krogu skupinskega dela na zaključnem mastersu v Torinu s 7:6, 4:6 in 6:1 premagal rezervo, Poljaka Huberta Hurkacza. Njegovo napredovanje je bilo vseeno vprašljivo. Če bi namreč Holger Rune premagal Jannika Sinnerja, bi Srb že sklenil s tekmovanjem. A to se ni zgodilo. Italijan je Danca ugnal s 6:2, 5:7, 6:4.

Prvi igralec sveta in branilec naslova iz Srbije je po zmagi nad rezervistom s Poljskem (7:6, 4:6, 6:1) trepetal za uvrstitev v polfinale, saj bi ga lahko Rune z zmago izrinil na tretje mesto v skupini, a je Južni Tirolec, ki je že pred zadnjim nastopom postal prvi Italijan v polfinalih zaključnih turnirjev, prišel do tretje zmage s 6:2, 5:7, 6:4.

Đoković, zmagovalec štiriindvajsetih turnirjev za grand slam, tako ostaja v igri za rekordni sedmi naslov na zaključnih turnirjih. Trenutno si prvo mesto deli s Švicarjem Rogerjem Federerjem.

“Hubert je fant od fare, zelo skromen in prijazen, vsi ga imajo radi. Zdaj mi preostane le še to, da čakam na večerni razplet,” je po tekmi kar v italijanskem jeziku občinstvo nagovoril Novak. Slednji je ob Federerju rekorder po zmagah na mastersih najboljše osmerice. Oba sta jih v vitrino spravila po šest.

Srba je rešil Jannik Sinner, ki je v večernem obračunu ugnal Danca Holgerja Runeja po dveh urah in pol s 6:2,5:7 in 6:4.

Torino, zaključni turnir:

zelena skupina, 3. krog:

Novak Đoković (Srb/1) – Hubert Hurkacz (Pol/9) 7:6 (1), 4:6, 6:1;

Jannik Sinner (Ita/4) – Holger Rune (Dan/8) 6:2, 5:7, 6:4.