Đokovićev pozitivni test dviguje prah

Grand Slam 10. Jan 202218:37 > 21:00 5 komentarjev
Foto: Darko Vojinović - AP via Guliverimage

Na popoldanski novinarski konferenci, ki jo je družina Đoković organizirala v Beogradu, se je druženje s sedmo silo zaključilo takoj vprašanju, ki v avstralski sagi najboljšega teniškega igralca dviguje nemalo prahu.

Na beograjskem druženju z novinarji, ki je sledilo novicam o “avstralski sodni zmagi”, so pred mikrofone sedli oče, mati in brat Novaka Đokovića. Na konferenci, ki jo je sklical njegov oče Srđan, sta spregovorila še mama Dijana in brat Đorđe, rdeča nit njihovih govorov pa je bilo čustveno povzemanje nedavnih avstralskih dogodkov in nizanje privzdignjenih besed o št. 1 svetovnega tenisa.

Zataknilo se je le pri vprašanju o pozitivnem testu, ki ga je ob poskusu vstopa v Avstralijo predložil Novak Đoković. Na vprašanje novinarja, če torej drži, da je Novak 16. decembra prejel pozitiven test na koronavirus, je sprva brat Đorđe dejal, da so vsi dokumenti javni in verodostojni.

Ko pa je tuja novinarka želela nadaljevati z vprašanji o pozitivnem Novakovem testu, je Đokovićev brat Đorđe (kot je razvidno v videu zgoraj) novinarsko konferenco zaključil. Družina tako ni odgovarjala na vprašanja o verodostojnosti testa, kot tudi ne o nespornem dejstvu, da je bil Đoković tudi po 16. 12. 2021 večkrat viden v javnosti, za nameček še brez zaščitne maske.

Okužen, a v javnosti

Spomnimo, Đoković je 15. decembra v Beogradu obiskal košarkarsko tekmo med Crveno zvezdo in Barcleono, kjer se je med drugim fotografiral z Nigelom Davisom (ta je bil pozneje prav tako pozitiven). Že naslednji dan (16. 12.) naj bi, kot je sam potrdil, prejel pozitiven test na novi koronavirus. To je pozneje uveljavljal ob prihodu na letališče in v zagovoru na sodišču.

Položaj pa postane sila nenavaden, če dodamo, da se je Nole že naslednji dan, torej 17. decembra, ko naj bi torej že vedel za pozitiven test, fotografiral na dogodku z beograjsko mladino. Sodeloval je namreč na podelitvi pokalov, kjer ni nosil maske ali se držal socialne distance. Dan pozneje je poziral še za francoski časnik L’Equipe.

Oče poklical britansko kraljico

Oče Srđan je omenil, da je v poskusu zaščite svojega najstarejšega potomca – Novak ima poleg Đorđeja še enega mlajšega brata Marka – skušal priti celo v stik s kraljevo družino.

Poklical sem Kraljico Združenega kraljestva, Elizabeto II., voditeljico Commonwealtha ter jo pozval naj zaščiti človekove pravice mojega sina in ustavi politični pregon, ki se odvija proti Novaku vse odkar je prišel v Avstralijo,” je dejal oče.

Dokončna odločitev o nastopu Novaka Đokovića, ki je danes že treniral, na letošnjem teniškem prazniku v Avstraliji je sedaj v rokah ministra za priseljevanje Alexa Hawkea. Ta lahko edini razveljavi odločitev sodišča, ki je ovrglo preklic Đokovićevega vizuma.

Tega po koncu današnjega dne v deželi tam spodaj minister ni storil, je pa v izjavi za javnost njegovo ministrstvo dejalo, da si to pravico še naprej pridržuje.

Povezane novice: