Američanka v solzah po sporu s sodnico (VIDEO)

Grand Slam 6. Jun 202416:43 0 komentarjev
Coco Gauff
Foto: AP Photo/Jean-Francois Badias via Guliver

Coco Gauff je na igrišču Philippe-Chatrier točila solze, potem ko se je v polfinalu odprtega prvenstva Francije proti Igi Swiatek pritoževala nad eno od odločitev glavne sodnice.

Coco Gauff se je med polfinalnim dvobojem proti Igi Swiatek na odprtem prvenstvu Francije zapletla v spor s sodnico. Do prepira je prišlo po sporni odločitvi glavne sodnice.

Uvodni niz med prvo in tretjo igralko sveta je s 6:2 dobila Poljakinja. V drugem nizu je Američanka povedla z 2:1, Swiatek pa je servirala, da bi poravnala izid.

Pri rezultatu 0-15 je linijski sodnik klical out na servis Poljakinje, kar je glavna sodnica razveljavila. Američanka je sicer žogo odbila, toda točka je pripadla Poljakinji.

Gauff se to ni zdelo pošteno, saj je menila, da je linijski sodnik zaklical, preden je zamahnila s svojim loparjem, kar pomeni, da bi se morala točka ponoviti. Šla je do sodniškega stolčka, da bi predstavila svoj primer, vendar zaman. Na tej točki so navijači na igrišču Philippe-Chartrier začeli glasno žvižgati, na kar je Gauffova opozorila sodnico.

“Ali misliš resno? Žvižgajo nate, ker se motiš,“ je dejala Gauff.

Američanka se je, ker sodnica ni spremenila svoje odločitve, žalostno vrnila na osnovno črto, da bi se tekma lahko nadaljevala. Kamere so jo ujele, kako je na poti nazaj točila solze, kar je presenetilo številne navijače na družbenih omrežjih.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!