Đokovićev oče na ulici: Vsak dan nas bo več

Grand Slam 7. Jan 202216:42 > 17:41 komentarjev
Foto: AP Photo/Darko Vojinovic

Že drugi dan se je pred srbsko Skupščino v Beogradu zbralo nekaj sto ljudi v podporo Novaku Đokoviću. Tako kot včeraj, je zbrane nagovoril Novakov oče Srđan. Poleg tega so prisotni igrali tenis, govore Srđana pa so pospremili z aplavzi.

Zbrani so nosili zastave Srbije, vzklikali Novakovo ime, ploskali, donele so domoljubne pesmi. Nekateri so prinesli teniške žogice in loparje ter igrali tenis pred Skupščino v Beogradu. Zbor je potekal mirno.

Med zbranimi so bili tudi Đokovićeva oče in mati, Srđan in Dijana, pa tudi Novakov brat Đorđe.

Foto: Vesna Lalić -Nova.rs

Srđan Đoković je dejal, da si Novak ni zaslužil tega, kar mu delajo avstralske oblasti že tretji dan. Zahvalil se je vsem prisotnim in jim zaželel vesel božič.

“Najlepša hvala za teh nekaj milijonov ljudi, vi tukaj ste zame nekaj milijonov ljudi. Vsak dan nas bo več. Vi ste naši bratje. Tako vi otroci kot mi stari vemo, zakaj smo prišli. Ker Novaku to veliko pomeni, pokaže mu, da ni sam. Trenutno je v zaporu. Tudi Jezus je imel težave, veliko slabega so mu naredili, vendar živi z nami. Tak je tudi naš Novak. Ne morejo ga spraviti na kolena, on je srce Srbije, srce svobodnega sveta,” je dejal Srđan Đoković.

“Ko so videli, kaj se dogaja, so se danes odločili zapreti češko teniško igralko. Tam je bila 10 dni, se svobodno gibala, igrala na turnirju, sedaj pa so se spomnili, da jo bodo zaprli. Če obstaja pravica, se bo vse to vrnilo! Imamo eno pesem, ki smo jo sestavili s pomočjo glasbenikov: ‘Jedna zemlja, jedan tim, ponosim se srcem svim, iz Srbije dolazim, nikad ne odlazim’,” je zaključil Novakov oče.

Poleg tega je za jutri napovedan nov protest.