Neverjeten preobrat Čehinje proti drugi igralki sveta

Grand Slam 8. Jun 202318:32 0 komentarjev
Karolina Muchova
Karolina Muchova. Foto: profimedia

Čehinja Karolina Muchova je finalistka Roland Garrosa. V polfinalu je po neverjetnem preobratu ugnala Belorusinjo Arino Sabalenko. V finalu se bo srečala s Poljakinjo Igo Swiatek.

Po izjemno napetem obračunu, ki je trajal 3 ure in 17 minut, se veseli Čehinja. Karolina Muchova je dvoboj dobila s 7:6 (5), 6:7 (5) in 7:5. V tretjem nizu je Arina Sabalenka že vodila s 5:2, imela tudi zaključno žogico pri 5:3, a je drugopostavljena igralka turnirja je ni izkoristila.

Muchova, ki na WTA lestvici zaseda 43. mesto, je dobila pet zaporednih iger in se veselila največjega uspeha v karieri. Sploh prvič se je uvrstila v finale grand slama. Sabalenka je na drugi strani letos navdušila v Melbournu, kjer je osvojila odprto prvenstvo Avstralije. Tokrat uspeha ne bo ponovila.

Karolina Muchova
Karolina Muchova. Foto: profimedia

Muchova se bo v finalu srečala s Poljakinjo Igo Swiatek, ki je brez večjih težav ugnala Brazilko Beatriz Haddad Maio s 6:2 in 7:6 (7).

Prva igralka sveta in favoritinja za končno zmago v Parizu je za finale potrebovala dobri dve uri igre, dolg je bil predvsem drugi niz, v katerem je Brazilka izsilila podaljšano igro. V njej je že vodila s 5:3, na koncu pa je Igi Swiatek uspel preobrat.

Iga Swiatek
Iga Swiatek. Foto: profimedia

Odprto prvenstvo Francije, polfinale:

Karolina Muchova(Češ) – Arina Sabalenka (Blr/2) 7:6 (5), 6:7 (5), 7:5

Iga Swiatek (Pol/1) – Beatriz Haddad Maia (Bra/14) 6:2, 7:6 (7)