Juvan končala z nastopi v New Yorku, izpadla tudi Raducanu

Grand Slam 31. Avg 20227:02
Delite:
Foto: Guliverimage

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je končala posamične nastope na odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku. Od 21-letne Ljubljančanke je bila v uvodnem krogu boljša Španka moldavskih korenin Cristina Bucsa, ki je po uri in 26 minutah zmagala s 6:4 in 6:4.

Pred Kajo sta se v uvodnem krogu poslovila tudi Tamara Zidanšek in Aljaž Bedene.

Zidanšek je izločila Američanka Elizabeth Mandlik, ki je zmagala s 5:7, 7:6 (3) in 6:4, za Bedeneta pa je bil usoden Argentinec Pedro Cachin, po treh urah in 47 minutah je slavil s 6:4, 6:3, 5:7, 1:6 in 7:6 (6).

Poleg Juvan se je v noči na sredo poslovila tudi lanska zmagovalka Emma Raducanu. Od 19-letne Britanke in enajste nosilke turnirja za grand slam je bila boljša Francozinja Alize Cornet, ki je zmagala s 6:3 in 6:3.

Le še dvojice

Za slovenske predstavnike ostajajo tako v igri le še nastopi med pari. Bedene se bo preizkusil s Fincem, Emilom Ruusuvuorijem, Zidanšek z Madžarko Panno Udvardy, Andreja Klepač pa se bo borila za zmago skupaj s Čilenko, Alexo Guarachi.

Osip favoritinj

Ponoči sta izpadli še dve bivši zmagovalki turnirjev velike četverice. Dvakratno zmagovalko New Yorka, Japonko Naomi Osako je s 7:6, 6:3 porazila Američanka Danielle Collins, domačinka Sofia Kenin (zmagovalka OP Avstralije 2020) pa je s 6:7, 4:6 izgubila proti Nemki, Jule Niemeyer.

Komentari

Vaš komentar