Kje je Marija Šarapova?

Tenis 10. Jan 202419:19 0 komentarjev
FOTO: Profimedia

Leta 2004 je senzacionalno osvojila Wimbledon kot 17-letni deklič, kasneje v vitrine pospravila še štiri pokale z najpomembnejših turnirjev (Grand Slam), kariero pa so ji kasneje grobo prekinile obtožbe o jemanju prepovedanih poživil. Čeprav se je vrnila na teniška igrišča, je februarja 2020 napovedala umik iz profesionalnega športa. Kje je in kaj danes počne sibirska lepotica Marija Šarapova lahko izveste v spodnjih vrsticah.

Ena izmed ikon sodobnega športa živi v kraju Longboat Key, kjer prebiva v 3,65 milijona evrov vredni vili.

Dvorec na zahodu Floride ob Bradentonu, kjer je Šarapova kot najstnica trenirala v akademiji Nicka Bolletierija, se razprostira na 465 kvadratnih metrih in ima 4 spalnice.

Precej luksuzen domek glede na to, da ruske teniške igralke zaradi poslovnih obveznosti tam večinoma sploh ni. Sibirska “sirena” si je življenje na Floridi ustvarila z britanskim poslovnežem Alexandrom Gilkesom, 43-letnim so-ustanoviteljem dražbene hiše Paddle8. Predlani (1. julija 2022) sta povila prvorojenca Theodora.

Šarapova je bila od jeseni 2009 v resni zvezi s slovenskim košarkarjem Sašo Vujačićem. “Golobčka” sta se po dveh skupnih letih tudi zaročila, poleti 2012 pa so tuji mediji poročali o tem, da se je par razšel.

Ambasadorka, podjetnica, svetovalka, …

Šarapova še zmeraj ostaja le ena od desetih profesionalnih teniških igralk, ki se lahko pohvali z vsaj enim naslovom na vseh štirih turnirjih velike četverice.

Dandanes je 36-letna Rusinja ambasadorka športa in dobrega počutja. Je članica sveta modne blagovne znamke Moncler in še naprej pridno oglašuje svoje pokrovitelje, ki so ji zaupali že tekom športne kariere. Tako jo boste sem ter tja videli v oglasih za vodo Evian, presenetila vas bo v reklami za opremljevalca Nike, sodelovala pa je tudi z določenimi zagonskimi podjetji kot sta Tonal in Therabody.

Osebna izkaznica

Ime: Marija Šarapova
Rojstni kraj: Njagan, Sovjetska zveza
Največji uspehi: 5 zmag na turnirjih velike četverice
Število osvojenih turnirjev: 36
Zaslužek od tenisa: 35,35 milijona evrov
Zaslužek od pokroviteljev: 228 milijonov evrov

Leta 2012 se je podala v svet živil in zagnala blagovno znamko bonbonov Sugarpova z letno prodajo okoli 15 milijonov evrov, poleg tega svetuje vodilnim v podjetjih Naked Retail in Bright.

Kar se tenisa tiče, sama sicer pravi, da ga ne pogreša, je pa javnost začela nagovarjati k igranju vse bolj priljubljenega “pickleballa”.

Marija Šarapova
Foto: Profimedia

Na kratko: nekdanji številka ena se niti brez (profesionalnega) tenisa ne godi slabo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!