Nik Mujanović odlično izkoristil ponujeno priložnost

Odbojka 10. Jan 202414:07 0 komentarjev
Nik Mujanović
Nik Mujanović Foto: CEV

Slovenski reprezentant Nik Mujanović je prvič, od kar je prestopil k italijanski Monzi, dobil priložnost v začetni postavi, zaupanje trenerja Massina Ecchelija pa je 19-letni korektor izkoristil.

Nik Mujanović je po večtedenski sagi okoli njegovega odhoda iz Calcita v Monzo debi v italijanski ligi dočakal že isti večer (4. december) na tekmi z Milanom in dosegel točko, nato pa je na naslednjih šestih tekmah dobil priložnost le še na treh, pa še to na dveh le na začetnem udarcu.

Slovenski mladenič, ki se je kljub rosnim letom odločil za kaljenje morda v najtežji ligi na svetu, je svojo priložnost v novem klubu dočakal v pokalu challenge v Sofiji, kjer Monza igrala prvo četrtfinalno tekmo proti Levskemu.

Nik Mujanović
Nik Mujanović Foto: CEV

Mujanović je začel v prvi postavi in se izkazal z nekaj res odličnimi točkami, pokazal pa je tudi to, da ne zna le močno udarjati po žogi, ampak, ko je to potrebno, dobro tudi skrajšati žogo in jo poslati pod noge nasprotnika.

Otrok Kamnika je pri zmagi Monze s 3:0 odigral celotno srečanje. Od napadalcev italijanske ekipe je imel najboljši izkoristek. Od 22 žog v napadu, ki sta mu ju namenila Petar Višić in Fernando Kreling, je dosegel 14 točk, dve pa je dodal še z blokom in asom. Skupaj je zbral 16 točk, eno več je dosegel le njegov kanadski soigralec Eric Loeppky.

Nik Mujanović
Nik Mujanović Foto: CEV

Monzo čez teden dni čaka še povratno srečanje, tudi v areni Di Monza si lahko Mujanović nadeja nove priložnost za dokazovanje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!