Ko se drugim tresejo hlače, Novak po londonski travi veselo skače (VIDEO)

Grand Slam 10. Jul 20239:01 0 komentarjev

Glede na to, da je bil Hubert Hurkacz eden izmed le dveh igralcev letošnjega Wimbledona, ki ni oddal igre na svoj začetni udarec, se je zdelo, da lahko Poljak resno izzove branilca naslova Novaka Đokovića. A spet je Beograjčan dokazal, da mu v psihološko zahtevnih trenutkih nihče ne seže do gležnjev. Pred današnjim nadaljevanjem (SK1 predvidoma ob 16. uri) si je ustvaril zalogo 7:6, 7:6.

V podaljšani igri prvega niza je zaostajal 3:6, pa to uspel nadoknaditi navkljub dejstvu, da je imel Hurkacz eno set žogico tudi na svoj potenten servis.

Tudi v podaljšani igri drugega niza smo videli podobno zgodbo. “Hubi” je odrinil na 5:4 s t.i. mini “breakom”, pa uspel nekako tudi to zakockati. Ker v Wimbledonu vlada policijska ura, se je duel nekaj pred 23. uro po lokalnem času prekinil in prestavil na jutri.

Đokovića tako danes čaka dodatno delo, saj mora za uvrstitev v četrtfinale proti Hurkaczu dobiti še en niz. Resnih težav s tem vendarle ne bi smel imeti, pa čeprav je Poljak zdaj dobil priložnost, da “prečisti” glavo. V primeru zmage Đokovića jutri čaka dvoboj z Rusom Andrejem Rubljovim.

Še to, Đoković je z včeraj dobljenima “tie-breakoma” postavil nov rekord v številu zapored dobljenih podaljšanih iger na turnirjih velike četverice v eni sezoni. Teh se je od Avstralije januarja nabralo že kar 14!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!