Kontroverzni zaključek prinesel ‘četrti niz’ (VIDEO)

Grand Slam 10. Jul 202310:03 0 komentarjev

Da si Ukrajinke z (belo)ruskimi teniškimi igralkami po koncu dvoboja ne želijo seči v roko, smo vsi količkaj obveščeni ljudje vedeli, a očitno novic v zadnjem letu in pol vsi ne prebirajo. Angleška publika je Viktorijo Azarenko (Belorusija) po včerajšnjem duelu osmine finala v Wimbledonu izžvižgala, potem ko je slednja zmagovalki Jelini Svitolini (Ukrajina) le pomahala v znak čestitke za zmago. Edina preostala mamica v glavnem delu tekmovanja posameznic je slavila z izidom 2:6, 6:4 in 7:6.

Azarenka je igrišče zapuščala ob žvižgih, s svojo gesto pa jasno pokazala, kaj si misli o občinstvu in njegovem odzivu.

Svitolina jo je v šestem poskusu prvič premagala, Belorusinja pa je po tekmi na novinarski konferenci dobila vprašanje, kaj si misli o tem, da so jo z zelenice igrišča št. 1 pospremili vzkliki neodobravanja. “Morda pa ljudje ne vedo, da je to dogovor z ukrajinskimi igralkami. Ker drugače se z Jelino spoštujeva. Če se počutim žrtev? Ker mi nekdo ni segel v roko? Prosim vas lepo, sem mislila, da smo večji od tega …,” je s sončnimi očali na nosu razlagala veteranka, ki bo konec meseca dopolnila 34 let.

Kriv je alkohol

“Na to, kar počne publika, nimam vpliva. Jelino poznam že zelo dolgo in sem se z njo vedno dobro razumela. Kaj pa bi morala storiti? Čakati pri mreži, pri tem, da ona kategorično zavrača rokovanje z Rusinjami in Belorusinjami? Tako pač je in spoštujem njeno odločitev. Očitno nekateri ljudje res ne vedo, kaj se v svetu dogaja, tako da … verjetno je kar nekaj ljudi na tribunah čez dan popilo preveč,” je še dodala “Vika”.

Dvakratna zmagovalka OP Avstralije je dodala, da sta po njenem mnenju s Svitolino odigrali izjemno partijo tenisa in da bi se morali ljudje bolj osredotočati na to, kot pa da se ukvarjajo z rokovanjem.

Ukrajinka jo je dopolnila z izjavo, da bi moral organizator za to poskrbeti sam in z obiskovalci deliti posebno sporočilo za javnost, v katerem bi gledalce obvestil, da med Ukrajinkami in (Belo)Rusinjami po tekmah rokovanja letos ne bo.

Svitolino v četrtfinalu čaka prva favoritinja turnirja, Iga Swiatek.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!