Za zgodovino v Kopru na očeh prvega moža v svetu tenisa

Pokal Billie Jean King 14. Mar 202311:47 0 komentarjev
Foto: Tenis Slovenija

Kapetan slovenske teniške reprezentance Andrej Kraševec je na današnji novinarski konferenci sporočil imena deklet, na katera računa prihodnji mesec, ko se bo Slovenija v Kopru merila proti izbrani vrsti Romunije.

Kraševec je na seznam uvrstil Kajo Juvan, Tamaro Zidanšek, Nino Potočnik, Pio Lovrič in Elo Nalo Milič.

Kot rezerva in standarden del ekipe v zadnjih par letih bo pri reprezentančni akciji sodelovala tudi Živa Falkner. “Ta ekipa je bila skupaj v Turčiji, kjer smo začeli graditi uspeh, Elo Nalo Milič pa dodajam po svoji navadi, da je pri akciji zmeraj zraven tudi trenutno najboljša mladinka,” pojasnjuje “Kraši”.

V Kopru bo za srečanje 14. in 15. aprila (petek in sobota) prisoten tudi visok obisk iz ZDA. Že v sredo bo na slovensko Obalo pripotoval predsednik Mednarodne teniške zveze, David Haggerty. 65-letnik, ki je pred tremi leti postal tudi član Mednarodnega olimpijskega komiteja, bo ob dvoboju Slovenija – Romunija vodil novinarsko konferenco na temo “Enakost med spoloma v tenisu”.

Prednost domačega terena, kapetan animator

V Kopru so priprave na dogodek že stekle, ŠC Bonifika bo doživel majhno prenovo, saj bo osrednje igrišče nekoliko povečano, v primerjavi z lanskim dogajanjem, ko je Koper gostil turnir serije WTT.

“Z montažnimi tribunami ob osrednjem igrišču bi lahko tekme spremljalo do 1500 gledalcev, zagotovo pa bo na voljo vsaj 800 sedišč. Seveda si želimo glasne podpore, svoje pa bodo naredila tudi dekleta in predvsem kapetan s svojim značilnim gestikuliranjem publiki (smeh),” je na novinarski konferenci povedal direktor Teniške zveze Slovenije, Gregor Krušič.

Kapetan Kraševec bo lahko računal na vsa najboljša dekleta; FOTO: Guliverimage

Mednarodna teniška zveza organizatorju na tej ravni naroča zmogljivost tribun za vsaj 1000 gledalcev, skupaj s stojišči. Zdaj, ko je znana slovenska postava, kapetan Kraševec nestrpno pričakuje še postavo nasprotnic, čeprav seznam Romunije prav veliko v pripravi ne spreminja: “Smo doma, igramo na pesku, torej podlagi, na kateri so vse naše punce odraščale. Smo favoriti, v odstotkih izraženo 51-49, držimo se tradicije,” je čez nasmešek povedal selektor.

Vstop na Bonifiko za tekmo Slovenk proti Romuniji bo prost!

Romunija bo morala aprilski spektakel odigrati brez svoje najboljše igralke Simone Halep, ki je zaradi uporabe prepovedanih poživil do nadaljnjega suspendirana. Pričakovati gre, da bo njihov kapetan Horia Tecau ta teden sporočil naslednji seznam: Ana Bogdan, Gabriela Ruse, Jacquelin Cristian, Monica Niculescu in še eno rezervno mlajšo igralko.

Zmaga Sloveniji prinaša zgodovinski preboj na zaključni turnir dvanajsterice od 7. do 12. novembra 2023. Lani je elito gostil Glasgow, letošnja lokacija še ni znana.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!