Znana lokacija duela z Romunijo, Slovenke v popolni postavi

Pokal Billie Jean King 6. Feb 202318:48 0 komentarjev
Kapetan Kraševec bo lahko računal na vsa najboljša dekleta; FOTO: Guliverimage

Slovenska ženska teniška reprezentanca je pred velikim izzivom. Aprila varovanke kapetana Andreja Kraševca proti Romuniji čaka domač obračun, ki v primeru uspeha prinaša uvrstitev med najboljših ducat reprezentanc sveta.

Po neuradnih informacijah se bodo slovenska dekleta proti Romunkam pomerila na pesku koprskega Športnega parka Bonifika.

Težko bi rekli, da je podatek presenečenje, a vseeno je bila Teniška zveza Slovenije zadnja od devetih gostiteljic kvalifikacijskega dvoboja, ki je sporočila lokacijo. Izjema je Ukrajina, ki se bo pomerila s Češko, zaradi vsem dobro znanih političnih razlogov tekme najverjetneje čaka usoda nevtralnega terena.

Spomladi (14. in 15. april) se Obala zdi kot edina lokacija, kjer je dvoboje možno, z realnimi pričakovanji od vremena, izpeljati na prostem. Teniška zveza Slovenije (TZS) bo morala izpolniti zahteve krovne mednarodne organizacije (ITF) ter v Kopru pripraviti montažne tribune za obisk med 1000 in 1500 gledalci. Lani je tam TZS uspešno izpeljal turnir serije ITF z nagradnim skladom 60.000 $.

Pomembna sprememba od Kitajske

Slovenija je na novembrskem duelu s Kitajsko ob velikanskem podvigu nastopila brez Tamare Zidanšek. To naj bi se za pomembno srečanje z Romunijo spremenilo. “Ravno danes sva se sestala in kakor stvari izgledajo zdaj, bo Tamara aprila zraven, tako da bomo lahko nastopili v popolni postavi,” je dobre novice javil kapetan Kraševec, ki je prepričan v zmago.

Foto: Guliverimage

Postavo bo moral “Kraši” ITF-u sporočiti do sredine marca, vendar imajo tri dekleta boj za državni grb skoraj že zagotovljen: “Kaja Juvan, Tamara Zidanšek in Nina Potočnik bodo zagotovo del ekipe, držal pa se bom svojega načela, da je zraven tudi najboljša mladinka, kar vrata odpira Eli Nali Milič.”

Andreje Klepač pri tokratni akciji ne bo zraven, saj bo zaradi poškodbe hrbta izpustila večino sezone 2023. Sklepni turnir elitne dvanajsterice bo potekal med 7. in 12. novembrom. Lokacija za zdaj še ni znana, lani je dvoboje gostil Glasgow.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!