Na vidiku nove skrbi za Borisa Beckerja

Tenis 26. Jul 202214:53 > 15:45
Delite:
Boris Becker Boris Becker s partnerko Lilian de Carvalho Monteiro. Foto: Guliverimage

Legendarnega nemškega teniškega igralca Borisa Beckerja (54) po odsluženi zaporni kazni najverjetneje čaka še izgon z Otoka, poročajo britanski mediji.

Nekoč najboljši igralec na svetu, danes pa opomnik za vse, da ti bogastvo nujno še ne prinese sreče.

Trikratni zmagovalec Wimbledona trenutno preživlja zaporniško kazen, ker je utajeval davke in si po osebnem stečaju privoščil še malverzacije.

Nemec bo “odsedel” 30 mesecev, prve tri tedne je bival v zaporu Wandsworth, kmalu ga bodo oblasti premestile v HMP Huntercombe, 70 kilometrov iz Londona, kjer naj bi bila “keha” zanj vsaj nekoliko bolj prijetna.

Otoški mediji navajajo, da po koncu zaporne kazni nekdanjemu trenerju Novaka Đokovića grozi izgon, saj bo kot tujec v zaporu preživel več kot eno leto. Kot poroča Mirror, naj bi Becker po koncu prestajanja zaporne kazni odšel domov v Nemčijo.

Becker v Londonu živi od leta 2012, nikoli ni zaprosil za britansko državljanstvo. V profesionalni karieri je zaslužil več kot 130 milijonov evrov, pred petimi leti pa razglasil stečaj. Tekom športne poti je osvojil 49 turnirjev, od tega 6 Grand Slamov ter z Nemčijo dvakrat slavil naslov v Davisovem pokalu.

Komentari

Vaš komentar