Nadal dan pred rojstnim dnem pod kirurški nož

Rafael Nadal
Foto: Profimedia

Najboljši španski teniški igralec vseh časov in kralj pariškega peska Rafael Nadal je v petek opravil artroskopsko operacijo, da bi zdravniki lahko ugotovili stanje z njegovim poškodovanim kolkom.

Nadal je bil operiran v Barceloni, z zdravniškim posegom pa je ekipa treh zdravnikov pregledala mišico upogibalke kolka, ki Špancu povzroča težave vse od januarja. Takrat je zaradi zdravstvenih težav izgubil že v drugem krogu odprtega prvenstva Avstralije. Kako uspešen je bil poseg bo znano danes, poroča španska tiskovna agencija EFE.

Nadal, ki prav danes praznuje 37. rojstni dan, bi se na teniška igrišča moral prvotno vrniti v šestih do osmih tednih, a vse odtlej ni več nastopil. Zaradi poškodbe je bil tako prvič po premiernem nastopu leta 2005 primoran odpovedati tudi udeležbo na letošnjem OP Francije v Parizu.

“Za mano so težki meseci, v katerih nisem našel rešitve za težave, ki so se pojavile v Avstraliji. Nočem biti samo številka v Roland Garrosu. Moj cilj je premor, naslednje leto pa želim še enkrat poskusiti. Nočem končati kariere na ta način. Tega si ne zaslužim,” je 18. maja sporočil dobitnik 22 turnirjev za grand slam.