Nadal razkril zanimivo zgodbo o svoji sposobnosti

ATP 27. Dec 202010:50 > 10:52
Clive Brunskill/Getty Images

Njegov stric Toni je vselej močno vplival na kariero Rafaela Nadala. Skupaj sta osvojila 16 Grand slam lovorik kar jih je uvrstilo med najuspešnejše pare v zgodovini tega športa. Le redki pa vedo, da španski fenomen tenisa ni vedno igral z levo roko.

V nedavnem intervjuju je 20-kratni prvak na Grand slam turnirjih spomnil kako mu je stric pomagal to sposobnost spremeniti v nekaj kar je lahko na koncu tudi izkoristil. Letos je nekdanji najboljši teniški igralec na svetu 13. osvojil Roland Garros in s tem izenačil rekord Rogerja Federerja.

Rafael Nadal, 34-letni tenisač iz Mallorce je v Parizu prišel do svoje 1000. zmage v glavnem krogu. Vseeno pa je nato prišel poraz v polfinalu zaključnega Mastersa v Londonu, kjer ga je premagal kasnejši zmagovalec Daniil Medvedev.

Španec bo eden glavnih favoritov za zmago tudi na OP Avstralije, ki bo potekal med 8. in 21. februarjem naslednje leto v Melbournu. Teniški igralci bodo v Avstralijo odpotovali med 15. in 17. januarjem in nato bili v dvotedenski obvezni karanteni.

Nadal je v intervjuju spregovoril o svoji zmožnosti, da si sam izbere katera roka bo dominantna.

“Igral sem z obema rokama in bil neuspešen. Nisem imel moči. Stric mi je dejal: ‘Ali na televiziji vidiš, da vsi igrajo z obema rokama?’ In odgovoril sem: ‘Ne.’ In dejal mi je: ‘No, igrati moraš skupaj’. In naravno mi je bilo, da sem udaril z levo. Imel sem sicer boljši občutek z mojo desno roko za skorajda vse. Nogomet pa sem igral z levo nogo.” je dejal 34-letni Španec.

Nadalov top-spin forehand je bil izbran kot najboljši. Zbral je 57 točk. Drugi je bil v tem pogledu Švicar Roger Federer (39), na tretjem mestu pa Argentinec Juan Martin del Potro z 29 točkami.

13-kratni prvak OP Francije je bil izbran tudi kot najbolj mentalno pripravljen tenisač. Zbral je 68 točk in za seboj pustil Novaka Đokovića, ki je zbral 16 točk manj.

Komentari

Vaš komentar