Nadalov postanek v Parizu kratkega daha

ATP 3. Nov 20228:57
Rafa Nadal; Foto: Guliverimage

Drugi igralec sveta Rafael Nadal je na pariškem mastersu klonil že v svojem uvodnem srečanju. V 2. krogu turnirja, ki poteka v dvorani Bercy, ga je s 3:6, 7:6 in 6:1 izločil Američan Tommy Paul.

Nadal se na počasnejšem pariškem betonu ni najbolje znašel.

Srečanje je sicer dobro začel, v nadaljevanju pa je Paul enostavno premalo grešil, da bi Špancu omogočil sprehod do osmine finala. Tudi letos podlaga v dvorani Bercy ne dovoljuje lahkega zaključevanja točk, tudi v primero zelo aktivnega poskusa doseganja “winnerjev”.

Poraz “Rafe” pomeni, da bo na koncu sezone številka 1 svetovnega tenisa skoraj zagotovo Carlos Alcaraz. Nadala čaka pot domov, počitek s svojim novorojencem, prihodnji teden pa trening za nastop na zaključnem mastersu v Torinu. Zanimivost oziroma bolj trač za teniške navdušence: Federer in Đoković sta svojo prvo tekmo po očetovskem dopustu zmagala, Nadalu se to ni posrečilo.

Zaključna točka:

“Če se ne bo zgodilo kaj drastičnega, potem bom vsekakor v Torinu. Letos nisem prav dosti tekmoval in potrebujem čim več dni na turneji. Po tako dobrem letu pa tako ali tako nimam prav veliko za izgubiti,” je dejal Španec po porazu s Paulom.

Pariz tako ostaja eden izmed treh masters turnirjev, kjer Nadal nima zmage. Poleg Bercyja je izostal še triumf v Miamiju in na zaključnih mastersih osmerice.

Včerajšnje dogajanje v Parizu se je sicer zaključilo šele okoli 3.30 ure ponoči, saj se je po Nadalovem odigralo še eno srečanje.

Pokazal osle zvezi

V osmino finala je kot zadnji napredoval Corentin Moutet. Francoz, ki ga je nacionalna teniška zveza “zaradi vprašljivega profesionalnega odnosa” predvčerajšnjim izključila iz programa financiranja, je s 6:3, 5:7 in 7:6 porazil Britanca, Camerona Norrieja.

Moutet, ki je pred tem ugnal tudi letošnjega zmagovalca Cincinnatija, Borno Ćorića, bo z atraktivno igro skušal premagati še Stefanosa Cicipasa za svoj prvi četrtfinale na mastersih.

Komentari

Vaš komentar