Najboljša ruska igralka: Da, lezbijka sem, imam dekle

Tenis 19. Jul 20227:27 > 8:09 1 komentar
Foto: Aurelien Morissard - Panoramic via Guliverimage

V nekaterih državah te še zmeraj gledajo postrani, če poveš, da si istospolno usmerjen, ena izmed teh je tudi Rusija, toda Darje Kasatkine to ne zanima (več). Pred kratkim je priznala, da je lezbijka in da je za to potrebovala kar nekaj časa.

Kasatkina je že v enem izmed preteklih intervjujev za ruske medije povedala, da jo zanimajo tako moški kot ženske, zdaj pa v pogovoru za Youtube kanal športnega novinarja Vitje Kravčenka razkrila, da ji je skrivanja dovolj.

Z 12. mestom na WTA lestvici, vsaj uradno, trenutno najboljša ruska teniška igralka, je morala zaradi sankcij izpustiti minuli Wimbledon. “Ali imam dekle? Da. To je v Rusiji še zmeraj tabu tema, pa ne le to, še kar nekaj ostalih tem, ki so še bolj pomembne od spolne usmerjenosti,” je med drugim povedala Kasatkina.

Dodala je, da se ji zdi neumno govoriti o spolni usmeritvi kot o odločitvi: “To je smešno. Če bi nekdo lahko izbiral, zlasti v Rusiji, bi jasno izbral heteroseksualnost, saj je življenje na tak način precej lažje. V Rusiji se s svojim dekletom ne morem držati za roko. In kakršen je trenuten položaj, se nikdar ne bom mogla.”

“Kakor rečejo Angleži: težko je živeti v omari. Nekaj časa gre, vendar je težko. Potem je to edina stvar, ki zaposli vaše možgane,” je še dejala športnica, rojena v kraju Toljati.

Kasatkina je najboljši tenis igrala v sezoni 2018, ko je dosegla deseto mesto na svetu, do danes pa osvojila štiri WTA turnirje. Na turnirjih, ki prinašajo največ točk in denarja (Grand Slam) se je najdlje uvrstila do polfinala OP Francije letos, ko je nato gladko izgubila proti Igi Swiatek.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje