Slovenska pravljica v Parizu se nadaljuje!

Tenis 8. Jun 202113:05 > 15:48
Tamara Zidanšek je v četrtfinalu premagala Španko Paulo Badosa. Foto: Guliverimges

Neustavljiva slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je v svojem premiernem četrtfinalu odprtega prvenstva Francije po dveh urah in 29 minutah s 7:5, 4:6 in 8:6 premagala Španko Paulo Badosa. V polfinalu se bo Slovenka pomerila z zmagovalko dvoboja med Kazahstanko Jeleno Ribakino in Rusinjo Anastazijo Pavljučenkovo.

“Sliši se noro, nisem še povsem dojela, a sem presrečna. Samo želel sem se osredotočiti na svojo igro in igrati kolikor dobro sem lahko,” je takoj po uvrstitvi v finale dejala Zidanškova.

“Ne le v tem dvoboju, ves čas moraš biti najboljši, predvsem psihološko. Vesela sem, da sem se uspela vrniti v tretjem nizu in dobiti tako težek dvoboj,” je dodala presrečna Slovenka.

Slab začetek, odločal je tretji niz

Mlada 23-letna Konjičanka je zaspano začela. V prvem nizu zaostala že z 0:3, nato pa se hitro pobrala in izenačila na 3:3. V naslednji igri je sicer znova izgubila začetni udarec, a ga že v osmi odvzela nasprotnic za 4:4. Konec niza je odločila 12. igra, ko je na servis Španke slavila slovenska predstavnica in niz dobila s 7:5.

Tamara Zidanšek je v četrtfinalu premagala Španko Paulo Badosa. Foto: Guliverimgaes

V drugem nizu je Zidanškova povedla s 3:1, nato pa izgubila tri zaporedne točke na svoj začetni udarec in Bodasi dovolila, da je izenačila na 1:1 (6:4).

O zmagovalki je odločal tretji niz. Zidanškova je že v uvodni igri izgubila prvi servis, a k sreči je to ni zmedlo in se v četrti igri vrnila in izenačila na 3:3. Po izmenjavi točk na svoj začetni udarec je odločitev padla v 14. igri, ko je Španka izgubila začetni udarec in slovensko slavje v Roland Garrosu se je lahko začelo.

Lahko ponovi Mimin uspeh?

Zidanškova je prišla drugega največjega slovenskega teniškega uspeha v zgodovini. Dlje od osmine finala je pred njo prišla le Mima Jaušovec, ki je leta 1977 kot edina Slovenka do zdaj osvojila grand slam in to prav na pariškem pesku.

Klepačeva obstala v četrtfinalu dvojic

Medtem ko je Zidanškova dosegla nov mejnik v slovenskem tenisu, je Andreja Klepač svojo pot na odprtem prvenstvu Francije v Parizu sklenila v četrtfinalu.

Koprčanka je v navezi s Hrvatico Darijo Jurak izgubila proti ameriško-poljski navezi Bethanie Mattek-Sands/Iga Swiatek. Po uri in pol igre je bil rezultat 6:3 in 6:2.

Pariz, grand slam (34.367.216 evrov):

Ženske:
Zidanšek (Slo) : Badosa (Špa) 7:5, 4:6, 8:6;
Rybakina (Kaz) : Pavljučenkova (Rus)

 

Komentari

Vaš komentar