Kakšna je teniška prihodnost Novaka Đokovića?

Grand Slam 16. Jan 202210:00 > 15:10 3 komentarji
Novak Đoković. AP Photo/Thibault Camus via Guliver

V luči nočne odločitve o (ne)nastopanja Novaka Đokovića na prihajajočem Odprtem prvenstvu Avstralije smo poskušali pogledati v prihodnost. Kaj dogodki na začetku koledarskega leta pomenijo za prvega igralca sveta, smo povprašali dolgoletnega teniškega trenerja in komentatorja Petra Pevca.

Novak Đoković, ki je ponoči izgubil “podaljšani niz na sodišču”, ima skupaj z Rafaelom Nadalom in Rogerjem Federerjem trenutno 20 naslovov s turnirje velike četverice.

“Po mojem mnenju utegnejo nedavne zadeve sprožiti neke vrste revolucijo v vseh krovnih organizacijah. Tu imam v mislih moško zvezo ATP, žensko zvezo WTA in Mednarodno teniško zvezo ITF. Imam občutek, da bodo že pred Rolandom Garrosom morali vsi polnoletni igralci in igralke na obvezno cepljenje,” je dejal prvi teniški  “mikrofon”  pri Sportklubu.

Foto: Guliverimage

Pevcu se zdi, da je Francoska teniška zveza (FFT) na lastno pest že objavila dobrodošlico “Noletu”, četudi se do majskega OP Francije hipotetično ne bi cepil.

Če bi ga pritisnili ob zid, bi tudi on zavihal rokav

“Če krovna organizacija, torej ITF reče, da se je potrebno cepiti, je to najvišji organ. Če se odločijo, da je cepljenje neobhodno, se utegne torej zgoditi, da Đoković nikoli več ne bo zaigral na Slamih,” je dejal naš sogovornik in postregel s kar malce kontroverznim razmišljanjem:

Peter Pevc. Foto: MaPa

“V tem primeru se nagibam k temu, da se bo Novak, vsaj po mojem mnenju, vendarle šel cepit. Ker toliko ga pa bržčas poznamo in vemo, da je vseeno preveč lačen naslovov.”

Vse ljubitelje tenisa zagotovo zanima tudi to, kdo od velike trojice bo kariero zaključil z največ naslovi za Grand Slam.

“Ko sem nekaj let nazaj govoril, da bo Roger zaključil pri dvajsetih, pa jih je imel takrat recimo 15, je bila to kar drzna napoved. Prav veliko naslovov družno ne bodo več pobrali, recimo da bo skupna vsota pet, več pa ne, zelo verjetno bo Đoković končal na prvem mestu,” zaključuje Pevc.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje