Piquejev teniški eksperiment končan po vsega petih letih

ATP 12. Jan 202321:44 0 komentarjev
Clive Rose, Getty Images Sport

Podjetje Kosmos in Mednarodna teniška zveza (ITF) sta po petih letih predčasno prekinila pogodbo za organizacijo najstarejšega teniškega tekmovanja, Davisovega pokala, je za francosko tiskovno agencijo AFP potrdil tiskovni predstavnik ITF.

Kosmos, čigar ustanovitelj je nekdanji španski nogometaš Gerard Pique, in ITF sta se leta 2018 zavezala k spremembam formata tekmovanja v Davisovem pokalu, po petih letih sodelovanja pa sta skupno zgodbo končala.

Pogodba je bila sprva v želji po popularizaciji reprezentančnega tenisa podpisana za kar 25-letno obdobje v vrednosti treh milijard ameriških dolarjev. Davisov pokal so za leto 2018 korenito spremenili in ob koncu sezone organizirali zaključni turnir z najboljšimi reprezentancami. V zadnjih letih so tudi ta format spremenili, iz teniških vrst pa so večkrat prihajale kritike zaradi prenatrpanega koledarja.

Prihodnost negotova

V letu 2022 je bil zaključni turnir razdeljen na septembrski skupinski del tekmovanja ter novembrski del z izločilnimi boji. Naslov je slavila Kanada, ki je v finalu z 2:0 v zmagah premagala Avstralijo.

Foto: Oscar J. Barroso via Guliverimage

Za zdaj še ni jasno, ali bo ITF Davisov pokal spremenila nazaj v dolgoletno obliko ali bo k sodelovanju privabila nove pokrovitelje in obdržala zaključni turnir.

Leta 2023 bo zagotovo tekmovanje priredila v lastni režiji, še piše AFP.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!