Kotnik o nevarnosti mariborske kave ob porazu, Pevnik o epizodi v Osijeku

Nogomet 24. Apr 202321:57 > 22:22
FOTO: Uroš Skaza

Ponedeljkov večer je na Sportklubu znova rezerviran za oddajo Pod prečko! V njej smo gostili trenerja največjega presenečenja letošnjega pokala in na žalost poškodovanega letošnjega prvega zvezdnika FC Koper, ki odšteva dni do vrnitve na zelenice, kjer si želi soigralcem pomagati v boju za Evropo. S pomočjo video povezave smo se tokrat preselili celo v ZDA, od koder se nam je oglasil Mitja Ilenič.

V živo: 25. oddaje Pod prečko:

Osrednja gosta tokratne oddaje Pod prečko sta trener Aluminija Robert Pevnik in najboljši strelec Kopra Andrej Kotnik.

S Pevnikom smo v prvi vrsti debatirali o prihajajočem pokalnem tednu, ko se bodo šumarji v polfinalu pokala Pivovarne Union pomerili z Olimpijo. Besedo ali dve smo seveda namenili tudi Aluminijevem boju v drugi ligi, kjer se z Rogaško bori za neposredno uvrstitev v Prvo ligo Telemach.

Trener Aluminija je zaslovel kot soliden nogometaš, ki je svojčas “brcal” za Celje, Koper in tudi Olimpijo, se je skupaj s studijskima voditeljema spomnil dobrih starih časov. Iz arhiva smo izbrskali fotografijo, ko je bil še standarden član celjskega Publikuma. Pevnik je navdušil s poznavanjem nekdanjih soigralcev.

Andreja Kotnika je v zadnjih tednih od nogometnih zelenic oddaljila poškodba zadnje stegenske mišice. “Počasi bom spet začel trenirati z ekipo. Prihajamo v finiš prvenstva in še vedno smo v borbi za tretje mesto, ki vodi v Evropo. Mislim pa, da tudi četrto,” je član Kopra nakazal, da v polfinalu pokalnega tekmovanja ne vidi presenečenja.

S strelcem desetih golov za kanarčke v tej sezoni Prve lige Telemach se pogovarjamo o tem, kakšne so možnosti Koprčanov za to, da se drugo sezono zapored uvrstijo v Evropo in ali bo to zadovoljilo njihove ambicije.

Tudi tokrat smo pripravili zanimiv videoklic, preselili smo se celo v Združene države Amerike, od koder se nam je pridružil branilec New York Cityja Mitja Ilenič. Med drugim je dejal, da je bilo v Sloveniji najbolj oddaljeno gostovanje Murska Sobota, kamor so potovali vče kot dve uri, zdaj pa v MLS na najdaljše gostovanje potuje kar šest ur z letalom.

Kasneje je Pevnik opisal še svojo prvo profesionalno epizodo, ko je leta 1987 podpisal za slavonski Osijek: “Zelo lepo obdobje, a bi moral svojo priložnost bolje izkoristiti. Kasneje se je začela še vojna.”

“Spomini so lepi. Igraš proti Zvezdi, igraš pred polnim Poljudom, liga je bila zelo močna, saj pred 29 letom nihče ni smel oditi v tujino,” je leta, ko je delil slačilnico z legendarnim Davorjem Šukerjem, opisal trener Aluminija.

Kotnik je pristavil svoj lonček in se spomnil časov, ko je še nosil dres Maribora: “Če tam ne zmagaš, greš težko na kavo. Bolje, da ostaneš doma. Na začetku je še kazalo ‘ok’, igrali smo tudi v Evropi, potem pa je šlo vse skupaj navzdol.”

Na kratko smo preverili tudi vtise Gorana Stankovića, ki bo v torkovi polfinalni tekmi pokala s svojo Bistrico izzval Maribor: “Pripravljamo se kot na vsako tekmo, pripravlja se lepo vzdušje, veliko bo tudi navijačev Maribora.” Tekma je po naših informacijah razprodana.

Manjkala ni niti analiza Damirja Skomine v sodniškem pogledu, ogledali smo si najlepše zadetke in obrambe, pogledali, kaj se je dogajalo v Fantasyju.