Rogerju Federerju preprečili vstop v Wimbledon

Roger Federer
Foto: AP Photo/Alberto Pezzali

Roger Federer si po koncu svoje športne poti lahko končno vzame nekaj oddiha in tudi druženja z mediji. Ta teden je gostoval v pogovorni oddaji The Daily Show s prijateljem in komediantom, Trevorjem Noahom ter poskrbel za velik odmerek smeha.

Švicar ni le eden izmed najbolj prepoznavnih obrazov tenisa, temveč ikona športa nasploh.

Priti mimo vrat All England Cluba za osemkratnega zmagovalca Wimbledona naj ne bi predstavljalo težave, mar ne? No ja, vprašajte tamkajšnjo varnostno službo.

Federer je z Noahom v sredini pogovorni oddaji delil bizarno anekdoto, kako se mu je letos ob poskusu vstopa zalomilo.

Prejšnji mesec se je Federer mudil v Londonu, imel je dve prosti uri pred letom domov, zato si je dejal, da bo čas izkoristil za obisk “katedrale tenisa”.

Foto: Elise Amendola – AP via Guliverimage

Zgodilo se je nekaj, kar niti v najbolj norih sanjah ni pričakoval. “Wimbledona še nikoli nisem obiskal drugače kot julija, ko poteka turnir. S svojo ekipo sem se zapeljal do vrat All England Cluba, kjer ponavadi vstopijo gostje. Izstopil sem iz osebnega vozila in trenerju, Severinu Lüthiju, dejal, da imam vse pod nadzorom ter da bom zadevo sam uredil,” se dogodka spominja “priljubljeni “Fedex”.

Ta presneta članska izkaznica

Švicar nadaljuje: “Prišel sem do gospe, ki je bila redarka in dejal nekaj v slogu ‘dober dan, zanima me, kako lahko pridem notri v Wimbledon, kje so vrata? Kje je vhod?” Federer je nadaljeval, da ga je prijazna gospa povprašala po članski kartici, na kar je odgovoril: “Uh, ali to sploh obstaja?

Člansko kartico All England Cluba avtomatsko prejme vsak igralec, ki osvoji Wimbledon.

Toda, ker je 41-letni Baselčan ni imel s seboj, je nastala neprijetna situacija. “Dejal sem ji, da tukaj vsako leto pridem igrat, zato ne vstopam ravno pri teh vratih. Odgovorila mi je, da lahko sicer vstopim pri strani, a še vedno moram imeti člansko izkaznico. V tistem trenutku me je počasi že grabila panika. Pogledal sem jo v oči in skesano dejal: ‘Oprostite, ampak gospa, ta turnir sem osemkrat osvojil‘, morate mi verjeti,” je skozi muzanje razlagal Federer in dodal, da mu je bilo skrajno nerodno.

Niti omenjeno prepričevanje ni pomagalo, zato se je 20-kratni zmagovalec turnirjev velike četverice vrnil k avtu in se s svojo ekipo odpravil na drug vhod, imeli pa so to srečo, da je Federerja eden izmed mimoidočih ob sprehajalni stezi opazil in ga ustavil za “selfie”: “Gospod Federer, ne morem verjeti, da ste tu! Se lahko fotografiram z vami?

Tamkajšnjo varnostno službo je ta dogodek dokončno prepričal, da gre za svetovno teniško zvezdo. “Tudi tam so me sicer vprašali za člansko izkaznico, a me potem vendarle spustili noter,” je resnično zgodbico z obilico krohota zaključil Federer.

Na sedežu All England Cluba se je srečal z direktorjem Ianom Hewittom. Poklepetala sta, spila čaj, Švicar je fotografiral pokal, ki ga vsako leto v Wimbledonu dobi zmagovalec ter zapisal: “Lepo te je znova srečati.”

Komentari

Vaš komentar